Salong sammet

Med djup och lyster i färgerna är sammeten både kung och drottning bland tyger. I höst skapar vi vår egen hemmabiosalong och kryper upp i den mjuka sammetsvarta fåtöljen STOCKHOLM!

Vad vore en biograf utan sina sammetsfåtöljer att sjunka ner i, eller teatern utan en tung mörkröd ridå? Sammet är en riktig kulturbärare, en textil för alla sinnen! Höstens största inredningstrend bjuder på en mörk färgskala av grått, blått och svart där sammeten har en given plats på första parkett.

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

sammet_inspiration_1

Filmen kan börja! STOCKHOLM fåtölj 3 495 kr klädd i Sandbacka svart sammet, SANELA kuddfodral 59 kr, SANELA kuddfodral 79 kr, SANELA gardiner 599 kr, 1 par, KOLDBY kohud 1 295 kr i svart, ANGENÄM vas 99 kr.

sammet_inspiration_2

– Sammet är ett mjukt, lyxigt tyg som tål mycket nötning och är enkelt att rengöra genom att använda dammsugarmunstycket med mjuka borst.

“När jag designade fåtöljen STOCKHOLM med hög rygg inspirerades jag av klassiska öronlappsfåtöljer och ville skapa en sådan som var generös och inbjudande, utan att ta för mycket plats.” Designer Henrik Preutz

Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen