Rum för själslig ro

Alla människor har ett behov av att dra sig tillbaka ibland. Vissa av oss mer än andra. Skapa en plats i hemmet där du kan samla kraft, ladda de mentala batterierna och finna balans!

Idag vet vi alla hur viktigt det är att balansera aktivitet med passivitet. För vissa innebär återhämtning att umgås med andra, för andra sker energiladdningen när de får vara ifred och sortera intrycken.

Oavsett vem man är kommer vi alla förr eller senare till en punkt då vi behöver vi lugn och ro. Då är det bra med ett bo i boet! Den där lilla hörnan som inbjuder till mys, läsning och tankar. Har man inte lyxen att stänga dörren om sig går det ändå med enkla medel att skapa avskildhet. Ofta räcker det med en avskärmning.

Johan Igetoft, Livet Hemma-redaktionen

ikea_lugn_inspiration_2

Skapa en plats för meditation. Välj en mjuk matta på golvet som värmer fötterna, använd organiska material och fyll sedan på med favoritväxterna. Gungstol IKEA PS GULLHOLMEN 499 kr, SINNERLIG matta slätvävd, sjögräs, 599 kr, NORNÄS bänk furu, 695 kr, SINNERLIG kruka blandade former svart 129 kr/st.

ikea_lugn_inspiration_1

Fixa din egen läshörna. Det kan ibland bara räcka med att hitta en lösning för att skärma av. Hörnsektion av soffan SÖDERHAMN i ljusturkos, 2500 kr, SOLIG nät vit 99 kr, NORRÅKER bänk i vit björk, 599 kr.

Senaste inläggen