Room for Creation, del 2

Ett harmoniskt rum för både kreation och rekreation var utgångspunkten för Room for Creation på årets IKEA festival i Milano. En modern studio med soffan i centrum men med gott om plats för personlig skaparkraft.

Ett nytt tankesätt för vardagsrummet var temat för årets IKEA festival, från stillasittande TV rum till vibrerande rum med plats för livet och personliga intressen. Men också rummet som en trygg plats att bara vara och landa i för återhämtning. Livet Hemma bloggen fick göra fyra rumsliga tolkningar, där vi tog fasta på den harmoniska hemkänslan inspirerad 
av naturen och gedigna hållbara material. Creation studion är inspirerad av den vackra fabrikslokalen där festivalen hölls, där det var lätt att få känslan av kreativt New York loft. Industristilen är min personliga favorit där IKEA är starka och gång på gång lyckas med fina nytolkningar som KULLABERG arbetsstolar och RÅSKOG serien med den multifunktionella rullvagnen och pallarna. HEKTAR lampserie i mattlackad antracitgrå ton är också som gjord för sammanhanget med sina riktade 3-spot lampor. En annan spännande nyhet är det generösa YPPERLIG bordet som tagits fram i samarbete med danska designduon HAY, det kommer först till hösten men vi fick chansen att premiärvisa det här för första gången!

Ingen har ju kunnat missa vurmen vi har för IVAR i alla dess former här på bloggen, det senaste tillskottet med de gedigna plåtskåpen är en av de mest lyckade uppdateringar vi sett, funktionellt och så snyggt. Jag skulle också vilja passa på att tacka IKEA designern Hanna Dalrot som generöst lånade ut sina vackra orginalskisser och textilprintar som låg till grund för det färdiga resultatet du kan se i STOCKHOLM 2017 kollektionen, och som gav rummet en autentisk och personlig känsla.

I Room for Creation, del 1 kan du se fler bilder och läsa mer.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nyhet! IVAR skåp med dörrar 799 kr/st i matt pulverlackat stål, IVAR låda 149 kr/st, IVAR gavel i massiv furu 100 kr/st, IVAR hyllplan 80 kr/st. YPPERLIG matbord i samarbetemed HAY kommer till hösten, vi återkommer med mer bilder och information. KULLABERG arbetsstol 499 kr, RÅSKOG rullvagn 499 kr, RÅSKOG pall 199 kr, FORSÅ arbetslampa 179 kr/st, HEKTAR golvlampa med 3 spot 599 kr, KVISTBRO förvaringsbord 259 kr, turkos, Nyhet! STOCKHOLM 2017 skål 199 kr, blå, design Maria Winka, STOCKHOLM 2017 kudde 199 kr, design Hanna Dalrot, AINA metervara 89 kr/m som skyddande dekorativa mattor.

Nyhet! IVAR skåp med dörrar 799 kr/st i matt pulverlackat stål, IVAR låda 149 kr/st, Nyhet! STOCKHOLM 2017 skål 199 kr, blå, design Maria Winka, IKEA PS 2017 vas 99 kr, BEHAGA skål 25 kr/st.

Nyhet! STOCKHOLM 2017 värmeljushållare/vas 49 kr, passar också bra som penselvas, design Gunnel Sahlin, Nyhet! BEHAGA assiett 25 kr/st och tallrik 35 kr/st, FORSÅ arbetslampa 179 kr/ st, YPPERLIG matbord i samarbete med HAY lanseras tidig höst.

HEKTAR golvlampa med 3-spot 599 kr i klassisk industristil är formgiven av Ola Wihlborg, som också formgivit STOCKHOLM 2017 soffan du kan se i inlägget Room for Creation, del 1.

För den som är svag för gedigen industristil med vacker patina och dagsljus är Via Ventura i Lambrate området en källa till ren inspiration.

Stylist: Anna Lenskog Belfrage (foto IVAR detalj samt Via Ventura)
Stylistassistent: Alicia Sjöström

Fotograf: Ragnar Omarsson

Senaste inläggen