Room for Creation, del 1

Samtidigt som vi på Livet Hemma fick det roliga uppdraget att medverka på IKEA festivalen under Salone del Mobile i Milano, släpptes de första pressbilderna på nya IKEA STOCKHOLM 2017, en kollektion som bygger på långsiktig kvalitet och svarar mot människors önskan att leva ett mer harmoniskt liv.

Ett av våra större rum, Creation, utgår från tanken på ett naturligt flöde mellan vila och skaparlust, där den nya generationen vardagsrum rymmer både och! Visuellt influerades jag av IKEA designern Hanna Dalrots akvarellflödande textilier ur STOCKHOLM 2017. Det finns ett lugn i blåa toner som ger en landad naturlig känsla till rummet. Den nya STOCKHOLM 2017 soffan i mjukaste sammet är ingen finsoffa att vara rädd om, Ola Wihlborg som formgivit soffan ville att den skulle vara en tillåtande skön plats att krypa upp i och njuta av varje dag. Med utsikt mot en aktuell moodboard eller pågående konstverk blir soffan den självklara mittpunkten i rummet.

För att inte behöva tassa på tå när målarlusten tar över gjorde vi mattor och ett sittunderlag av AINA linnetyg, som bara blir härligare ju mer färg man stänker och droppar. Ett annat DIY vi gärna puffar för är att göra egen konst av färger och material som inspirerar. Här har vi klätt vanliga målardukar med textilier och bara lutat dem mot väggen, en beige canvasduk blir en generös anslagstavla för inspiration och ett blickfång i rummet. På lördag kan du se er bilder från Creation studions kreativa arbetsplats och förvaring.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nyhet! STOCKHOLM 2017 3-sits soffa 14 995 kr i mörkgrå Sandbacka sammetsklädsel, GURLI svartblå pläd 79 kr, STOCKHOLM 2017 puff 1 295 kr i märkblå Sandbacka sammet, perfekt som soffbord eller fotpall, på golvet AINA metervara 89 kr/m som skyddande dekorativa gångmattor.

RÅSKOG rullvagn, svart 499 kr.

Nyhet! STOCKHOLM 2017 3-sits soffa 14 995 kr har många lösa kuddar att laborera med, addera några extra i favorithörnan, MJÖLKÖRT kuddfodral 59 kr i blå bomullsammet, STOCKHOLM 2017 kudde 119 kr, design Hanna Dalrot, på golvet och i soffan AINA metervara 89 kr/m.

En fin Nyhet! är det blå FABRIKÖR vitrinskåpet i tåliga material men med mjuka former, IKEA PS 2017 bordslampa vit 349 kr, IKEA PS 2017 ljusstake för 3 ljus mörkblå 129 kr, KUBBIS hängare med 7 krokar 129 kr. Till varje rum sydde vi upp en passande kimono av AINA metervara 89 kr/m, som symbol för att komma hem och finna lugnet. Ett reportage om hur vi gjorde kan du se längre fram i vår.

Stylist: Anna Lenskog Belfrage
Stylistassistent: Alicia Sjöström (även foto detaljbild penslar)
Fotograf: Ragnar Omarsson

Senaste inläggen