Rodnande rabarber

Nu skjuter den första rabarbern upp ur jorden med all sin kraft, vacker i färg och form. Ta tillvara den goda och friska smaken i några nyttiga recept som får det att vattnas i munnen!

Smulpaj eller saft är det första jag tänker på när jag hör rabarber, men här får du några mer hälsosamma och uppdaterade tips av vår kock och fotograf, Simon Bajada. En god smoothie på rabarber, banan och youghurt kryddad med kanel blir ett nyttigt och gott mellanmål efter träningen, eller när barnen kommer från skolan sugna på något gott! Eller varför inte börja morgonen med en riktig färgstark försommarfrukost? Rabarberkompott med youghurt strösslad med pistagenötter och kokosflingor ger god energi och en bra start på dagen.

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

ikea_rabarber_inspiration_1

KROKETT glas 15 kr i ljusrosa eller grönt, KORKEN burk med lock 19 kr, SOCKER vas 99 kr/set om 2, rosa eller grön, SOMMARFINT sugrör 9 kr/100 st, TEKLA kökshandduk 5 kr.

Rabarber smoothie (1 person)

1 banan
2 msk rabarberkompott (se nedan)
1 msk kanel
1 dl youghurt
2,5 dl mjölk

Blanda samman alla ingredienser i en mixer. Servera gärna kyld med is.

ikea_rabarber_inspiration_2

STROSA servis 129 kr i 12 delar, ljusgrönt stengods, STOCKHOLM tallrik 139 kr/ 2 st, KROKETT glas 9 kr i ljusrosa.

Rabarberkompott

1.5 dl socker
650 g rabarber
1 vaniljstång

Öppna vaniljstången och blanda fröna med socker. Lägg rabarbern i socker i en kastrull och koka på medelvärme i ca 10-15 minuter tills rabarbern är mjuk. Låt svalna.

Foto & matstyling: Simon Bajada

Senaste inläggen