Recept: Pumpasallad

Nu börjar tiden då pumpor i alla dess former och storlekar går att köpa i affären, i gårdsbutiker och på olika grönsakstorg. Välj bland alla spännande sorter och hitta din egen favorit. Pumpans kött kan du sedan rosta, ugnsbaka, göra soppa och efterrätter av.

Ett enkelt och smakrikt sätt att tillaga pumpan på är att rosta den i ugnen. Perfekt tillbehör till en middag eller som en ljummen lunchsallad. Till det här receptet har vi använt oss av en grön hokkaidopumpa som vi köpt hos en lokal odlare. Det går även bra att använda butternutpumpa om man vill det.

Nathalie & Matilda, Babes in Boyland för Livet Hemma

ikea_pumpasallad_inspiration_4

Nyhet! VARDAGEN tallrik 25 kr, VARDAGEN kökshandduk 39 kr, GLASYRER bestick 429 kr/24 delar.

Rostad hokkaidopumpa med parmesan
1/2 hokkaidopumpa
3 tsk olivolja
4 vitlöksklyftor
Havssalt och nymalen peppar
50 g rucola
15 g parmesanost
Pumpakärnor att strö över

Gör så här:
Skär ca 15 båtar av pumpan och gnid in med 1 tsk olivolja. Lägg i vitlöksklyftorna med skal. Krydda med salt och peppar och baka dem (med skal) i 200 grader i ca 20 minuter. Servera pumpan ljummen på en bädd med rucola. Hyvla över parmesan, strö över pumpakärnor, salta och peppra.

ikea_pumpasallad_inspiration_1

Förbered ingredienserna innan ugnsrostningen. GLASYRER bestick 429 kr/24 delar, Nyhet! VARDAGEN tallrik 25 kr/st, Nyhet! VARDAGEN skål 19 kr/st, VARDAGEN kökshandduk 39 kr.

ikea_pumpasallad_inspiration_2

Det är extra viktigt att ha en vass kniv när du ska skära igenom pumpans hårda skal. Här VARDAGEN grönsakskniv 129 kr.

ikea_pumpasallad_inspiration_3

Ta ut formen när pumpan har fått en fin gyllenbrun färg. Nyhet! VARDAGEN ugnsform 109 kr, VARDAGEN kökshandduk 39 kr, RÖRT sked 19 kr.

Matstylist: Nathalie Myrberg
Foto: Matilda Hildingsson

Senaste inläggen