Recept: kom på skaldjursfest!

Till havets salta läckerheter bjuder vi på en tomat och mozzarellasallad med dragon, plus två goda såser: en örtaioli och en gjord på rostad paprika. Välkommen till bords!

När du väljer skaldjur och fisk i affären se alltid till att välja den som är ansvarsfullt fiskad vilket du får en garanti för om den har någon av de stora certifieringarna som ASC eller MSC. All fisk och skaldjur som säljs och serveras på IKEA varuhusen har certifiering av ASC och MSC.

IKEA_skaldjur_inspiration_3

SMARTA ugns- och serveringsform 89 kr, SKYN serveringsskål 59 kr/2 st och GLIMMA värmeljus 27 kr/100 st. Serveringsbestick privata.

Tomat- och mozzarellasallad
70 g riven blandad sallad
1 ask cocktailtomater
2 buffelmozzarella
1 färsk rödlök
färska örter, ex dragon och rosmarin

Dragonolja
3 msk olivolja
1 msk hackad färsk dragon
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm malen vitpeppar

Lägg upp salladen på ett stort fat. Dela cocktailtomaterna och lägg på, skär mozzarellan i bitar och fördela i salladen. Skiva rödlöken tunt och strö över. Repa örterna och lägg på salladen. Blanda ihop alla ingredienser till dragonoljan och ringla över salladen.

IKEA_skaldjur_inspiration_2

TEKLA kökshandduk 5 kr, GLASIG lykta i klarglas 79 kr, HEMSJÖ blockljus 15 kr/4 st, OSTRON bestick 12 delar 49 kr och VARDAGEN glas 39 kr/6 st.

Paprikasås, 4 port
2 rostade röda paprikor (finns att köpa inlagda)
1 vitlöksklyfta
2 dl majonnäs
1 krm salt
1 krm mald vitpeppar

Mixa paprikan och vitlöken, blanda i majonnäsen. Salta och peppra.

Örtsås, 4 port
1 dl hackade färska örter, ex persilja, dill, basilika eller vattenkrasse
1 vitlöksklyfta
2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
2 msk gräddfil
1 krm salt
1 krm vitpeppar

Mixa örterna med vitlöken, blanda i dijonsenap och majonnäs. Blanda i gräddfil, salt och peppar.

IKEA_skaldjur_inspiration_1

VISIONÄR dekoration i olika utföranden och färger från 39 kr/st, CYLINDER vas set om tre 149 kr/st, HEMSJÖ blockljus 15 kr/4 st, VARDAGEN karaff med lock 29 kr/st och KVITTERA uppläggningsfat med 3 våningar 149 kr/st.

Styling och recept: Elisabeth Johansson
Fotograf: Susanna Blåvarg

Senaste inläggen