Recept: Höstens granola

Nu när hösten närmar sig känns det extra viktigt att ta tillvara på morgnarna. Kanske tända lite ljus, äta en lång frukost och få vakna till ordentligt. Gärna med en god och nyttig granola.

Det här är ett bra grundrecept att utgå ifrån och sen kan man lägga till lite av det man känner för och har hemma. Nötter, torkad frukt, olika frön och så vidare. Servera granolan med valfri yoghurt eller mjölk och lite färska frukter eller bär. Trevlig lördag!

Nathalie & Matilda, Babes in Boyland för Livet Hemma

ikea_hostfrukost_inspiration_1

Ett tips är att servera granolan i dricksglas i stället för skålar, här i VARDAGEN glas 39 kr/6 st. DRAGON tesked 49 kr/6 st, VARDAGEN karaff med lock 19 kr.

ikea_hostfrukost_inspiration_2

Just nu är björnbär i säsong. Toppa din granola med dessa härliga bär som är fullproppade med antioxidanter och c-vitamin. VARDAGEN kökshandduk 39 kr, VARDAGEN skål/äggkopp i off-white 15 kr/2 st, VARDAGEN skål i mörkgrå 19 kr, KORKEN burk med lock 19 kr.

ikea_hostfrukost_inspiration_3

Tillbringaren VARDAGEN 19 kr, är perfekt att förvara hemmagjord växtbaserad mjölk i (och vanlig mjölk också för den delen). Granolan förvarar vi i VARDAGEN burk med lock 39 kr.

Granola
2 dl havregryn
5 dl blandade nötter (till exempel mandlar, cashewnötter, valnötter eller hasselnötter)
0,5 dl pumpafrön
2 dl kokoschips
0,5 dl smält kokosolja
2 msk honung
1 tsk kanel

Gör så här:
Sätt på ugnen på 120 grader. Smält sedan kokosoljan i ett vattenbad. Hacka upp nötterna grovt. Blanda alla ingredienser i en skål och sprid sedan ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 20-25 minuter beroende hur knaprig du vill ha den. Låt blandningen svalna och förvara den torrt i en glasburk.

Matstylist: Nathalie Myrberg
Foto: Matilda Hildingsson

Senaste inläggen