Raw chokladbollar

Vi gillar choklad, både att äta och baka med! Idag testar vi ett nytt recept som både är gott och nyttigt, och som passar väldigt bra till höstmyset.

Raw chokladbollar, ca 20 st
3 dl cashewnötter
10 dadlar
2 msk raw kakao
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap eller flytande honung
75 g mörk raw choklad
2 dl riven kokos

Mixa cashewnötter grovt, kärna ur och tillsätt dadlar, kakao, kokosolja och agavesirap. Mixa tills allt har blandats och massan går att rulla till bollar. Hacka och smält choklad. Låt svalna något, lägg lite av den smälta chokladen i handen och rulla varje boll först i chokladen och sedan i kokos. Klart att provsmaka!

ikea_raw_chokladbollar_inspiration_1

PROPPMÄTT skärbräda 29 kr, teskedar ur BEHAGFULL bestickset 24 delar 349 kr.

ikea_raw_chokladbollar_inspiration_2

DINERA tallrik 29 kr, DINERA skål 15 kr, Nyhet! SINNERLIG flaska 79 kr.

Foto: Susanna Blåvarg
Matstylist: Sara Aasum Hultberg

Senaste inläggen