Rapport från smygläsning

I går premiärvisades den nya IKEA boken HITTA! DEL 1. På plats var press, bloggar och en stor del av teamet som tillsammans skapat boken. Livet Hemma fanns också i vimlet och passade på att ställa några frågor till Mia Lundström, kreativ ledare för inredning på IKEA of Sweden. Hon är även en av initiativtagarna till boken som faktiskt ska bli en hel serie.

– Den enda produkt IKEA ännu inte har lyckats förpacka i ett platt paket är kunskap. Vi har samlat på oss otroligt mycket heminredningskunskap genom åren, och jag är glad och superstolt över att vi nu tar det här steget och delar med oss i en serie böcker, säger Mia Lundström.

I sin roll som kreativ ledare för heminredning på IKEA of Sweden är det Mia Lundströms ansvar att utforska hur människor, i alla tänkbara livssituationer, lever och vill leva sina liv hemma. Och sedan ta med dessa insikter in i produkt- och formgivningsprocesser. Att göra IKEA sortimentet bättre och mer användbart helt enkelt.

– HITTA! DEL 1 är en coffee table book på IKEA vis. En matbordsbok. Vi vill inte bara inspirera, vi vill dela med oss av människors kunskap och ambitioner. Jag hoppas att HITTA! DEL 1 är en bok som kommer att användas. En slags inspirerande handbok för livet hemma, säger Mia Lundström.

Kläder, skor och förvaringspassion är det genomgående temat i HITTA! DEL 1 som låter läsaren besöka åtta spännande hem…

”Oavsett åt vilket håll du tittar, hittar du skor. Sneakers, svindlande höga klackar eller glittriga sandaler – men aldrig någon förnuftig promenadsko… Bli inte överraskad om du hittar skor i skafferiet hos denna fashionista.” Ur HITTA! DEL1

… och göra sig bekant med olika förvaringsfilosofier.

”Ett sätt att förändra flödena hemma är att arbeta med KAIZEN, ständiga förbättringar. Försök att inte enbart se eventuella problem kring förvaring som något negativt, utan se det istället som en möjlighet i förklädnad.” Ur HITTA! DEL1 
ikea_hitta_smyglasning_1

HITTA! DEL 1 smygvisades i går torsdagen 12 mars på Snickarbacken 7 i Stockholm. Boken kommer till varuhusen i april!

ikea_hitta_smyglasning_2

Det passionerade teamet bakom HITTA! DEL 1. Per Wennberg, stylist. Stina Holmberg, skribent. Katarina Grundströmer, stylist. Mia Lundström, kreativ ledare heminredning IKEA of Sweden. Jutta Viheria, produktchef för böcker på IKEA of Sweden och Anna Sahlin, projektledare HITTA! DEL1.

Foto: Andreas Slättner

Senaste inläggen