Premiär! Olle Eksell

Idag kommer nyheten ÖNSKEDRÖM till IKEA. Kollektionen består av bland annat brickor, koppar, underlägg, textilier, konstkort och affischer. Alla med fantasifulla grafiska illustrationer – signerade Olle Eksell.
I samband med att kollektionen landar i varuhusen släpper vi även den nya boken: Olle Eksell – Javisst!

ÖNSKEDRÖM kollektion är resultatet av ett önskesamarbete med en av Sveriges mest framstående grafiska formgivare – Olle Eksell (1918–2007). Den utstrålar glädje, lek och nyfikenhet – och även om motiven skapades för många år sedan, ligger Olles design oss fortfarande varmt om hjärtat.

”På IKEA är vi nyfikna på form och formgivare. Hur ser deras skapande ut och vad kan vi lära oss av dem? Vi tror att det är viktigt att vara lika nyfiken på vår samtid och framtid som på vår historia. Låt dig inspireras av formgivaren Olle Eksell. En sann visionär driven av glädje, fantasi och nyfikenhet!”,
Marcus Engman, designchef på IKEA of Sweden. Ur boken Olle Eksell – Javisst!

Fler produkter ur kollektionen hittar du i inlägget Aprilnyhet! ÖNSKEDRÖM

ikea_olleeksell_inspiration_1

Glada fåglar, ledsna fåglar, hippiefåglar. ÖNSKEDRÖM kudde, fågel 39 kr.

Olle Eksell – illustratören. ”Olle Eksell kunde inte teckna människor. Han fick det inte porträttlikt, tyckte han. Men när han ritade fåglar kunde han plötsligt fånga karaktärerna hos människorna. Fåglarna dök upp i Olles illustrationer för första gången i slutet av 50-talet, därefter följde de med genom hela hans karriär. På bokomslag, tidningsvinjetter, annonsmaterial, födelsedagshälsningar, årsredovisningar, till och med som skulpturer. Alltid utförda i omisskännlig stil: humoristiska, fyndiga och eleganta med mänsklig värme. Bulliga fåglar, glada fåglar, ledsna fåglar, stolta fåglar, korvfåglar, pennfåglar, servitrisfåglar, som städfåglar och hippiefåglar.” Ur boken Olle Eksell – Javisst!

ikea_olleeksell_inspiration_2

ÖNSKEDRÖM bild, set om 2, tändstickor 79 kr

”En affisch ska vara en chock för hjärnan och en tanke för hjärtat.”, Olle Eksell

ikea_olleeksell_inspiration_3

ÖNSKEDRÖM metervara, rand/flerfärgad, 39 kr/m, 100% bomull.

Senaste inläggen