Påskplock

Mumsiga små snittar med påskens alla godsaker som topping blir en succé på påskafton. Gravad lax, inlagd sill, vårens sparris och kokta ägg trängs på ett ljuvlig smörstekt surdegsbröd. Roligt att bjuda på och lätt att stoppa i sig alldeles för många. Lite utav en svensk pintxos, den katalanska tapasvarianten som serveras på bröd.

Påsken är min absoluta favorithögtid – inte så många måsten utan istället god mat tillsammans med familj och vänner och den ljusa våren som är på intågande äntligen. Så passa på att njut av påskmat och godis och lite ledig tid i sällskap av familj och vänner.

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

ikea_paskplock_inspiration_1

PROPPMÄTT skärbräda i bok, 49 kr, ARV skål 19 kr/st, DRAGON tårtspade 49 kr.


Påsktapas på lantbaguette med färskost

Varierande pålägg till enkla små fräscha mackor, 8 pers

1 baguette
200 g Philadelphia ost
8 skivor kallrökt lax
4 msk hovmästarsås
½ knippe rädisor, skivade
4 nykokta ägg, delade på mitten
4 kokta vaktelägg, kokas 3 minuter
4 sillfileér, inlagdsill
Några blad spenat
Groddar tex rödbetsgroddar och smörgås krasse
Gräslök
lökringar
Flingsalt
Malen svart peppar
Smör till stekning

Skär baguetten i tunna skivor, stek skivorna gyllenbruna i smör på båda sidor och bred på färskost. Lägg på olika pålägg på skivorna och toppa med t.ex. krasse, gräslök och rödbetsskott. Flingsalt och peppar.

ikea_paskplock_inspiration_2

Påskmaten serveras på vitt och grått porslin ur ARV serie.

Fotograf: Susanna Blåvarg
Matstylist: Elisabeth Johansson

Senaste inläggen