Englas Showroom sedan 2005 och har över hundra tusen läsare varje vecka. Läsarna följer småbarnsmamman Engla i vardagen, hennes intresse för mode och inte minst bygget av en ny klädkammare. Vi blev nyfikna på bygget och hälsade på hemma hos Engla.

"/>

På besök i Englas showroom

Engla Pettersson driver succébloggen Englas Showroom sedan 2005 och har över hundra tusen läsare varje vecka. Läsarna följer småbarnsmamman Engla i vardagen, hennes intresse för mode och inte minst bygget av en ny klädkammare. Vi blev nyfikna på bygget och hälsade på hemma hos Engla.

Sedan drygt tre år bor Engla och hennes familj i ett stort hus några mil utanför Uppsala. Hemmet är inrett i vitt med rosa detaljer. Till och med osthyvelns handtag är rosa. Hon beskriver stilen som lite gammaldags, charmig och ombonad. Det får inte vara för modernt eller för strikt. Englas läsare vill gärna veta hur det ser ut hemma hos henne och många vill ha modetips.

– Jag tror att de gillar blandningen på bloggen, det är familj, vardag och inspiration, säger Engla. Jag är mig själv och tycker att man kan få gå i högklackat när man är ute med barnvagnen. Man kan bo på landet och samtidigt tycka om mode. 

På vinden har Engla och hennes man inrett sovrum och den nya klädkammaren som hon älskar. I rummet samsas takkronor, kandelabrar, snirkliga speglar, veckade lampskärmar och vintageinspirerade stoppmöbler med rosa handväskor.

– Jag är jättenöjd med klädkammaren, säger Engla. Det har blivit precis som jag har velat ha det! En dröm med maximal förvaring, men ändå mysigt och fint. Och det känns verkligen som jag. Spetsgardinerna är pricken över i.

Tre stora garderober med vitrindörrar och handtag i äldre stil är hjärtat i klädkammaren. Långklänningar och jumpsuits hänger fritt på klädstänger mellan garderoberna, en smart lösning då det är lite lägre höjd under takbjälkarna. De romantiska spetsgardinerna ger ett luftigt och ombonat intryck. 

Bakom garderoberna finns ytterligare förvaring. Här står tre klädställningar med vackra klänningar som man kan flytta ut i rummet. På så vis blir det enkelt att planera en hel veckas outfit eller två! Tidigare var Englas kläder nedpackade i flyttkartonger eller instuvade i tvättstugan och det var svårt att hitta. Men inte längre.

– Nu har jag överblick. Det blir mycket roligare att klä sig när man ser vad man har! Jag gillar ordning och reda, men jag vill inte bara gömma allt. De finaste plaggen ska synas lite och det gör de i den här klädkammaren. 

Englas klädstil är allt från rockig till klassisk till bohem. Det får varken vara för puttenuttigt eller för hårt. Ena dagen har hon slitna jeans och t-shirt och andra dagen en söt spetsklänning. Alla outfits lägger hon upp på bloggen. 

– Jag har alltid gillat kläder, ända sedan jag var liten. Jag började lägga fram kläder kvällen innan redan på mellanstadiet. 

I sommar vill Engla gärna komplettera med hyllor för sina skor och handväskor. Annars känner hon sig klar med klädkammaren. Men var har mannen sina kläder? Jo, han har fått tvättstugans garderober helt för sig själv.

Jenny G-W, Livet Hemma redaktionen

I byrån förvarar Engla underkläder och accessoarer. På provdockan visar hon nya köp för sina modeintresserade läsare.

Engla med katten Gucci i klädkammarens fönster.

Kolla in Englas glittersandaletter! Klädkammarens hjärta är tre stora PAX garderober med PAX BIRKELAND dörrar och LINDSDAL handtag

Engla tycker att de finaste plaggen ska synas lite i klädkammaren. Här får dagens outfit plats för en hel vecka eller två. MULIG klädhängare kostar 89 kr. Ett kap, tycker Engla.  

HEMNES Byrå med 8 lådor,  2 295 kr

PERSIKA Vas, 69 kr

PAX BIRKELAND Garderob med 2 dörrar, 2 365 kr

LINDSDAL Handtag, 39 kr/2 st

KOMPLEMENT Klädstång, 30 kr

ALVINE SPETS Gardinpar, 99 kr

NOSTALGISK Låda med lock, set om tre, 99 kr

LINDVED Sidobord, 89 kr

BLADET Vas, 349 kr

Foto: Nina Broberg

Senaste inläggen