Ohoj, här kommer SLADDA!

Hur kan IKEA bidra till en bekväm och miljömässigt hållbar vardag med arbete, familjeliv och fritidsaktiviteter? Här kommer svaret: SLADDA, en helt ny cykel som egentligen är ett helt transportsystem, anpassat till en urban vardag!

När en stor del av världens befolkning flyttar in till städer behöver vi flexibla, billiga och hållbara sätt att ta oss fram. När produktutvecklaren Per Stigenus behövde hjälp med att utveckla en helt ny cykel för IKEA vände han sig till Oskar Juhlin och hans cykelfrälsta kollegor Jan Puranen och Kristian Eke på designbyrån Veryday. ”Det var tre designers med rätt kompetens och erfarenhet för att kunna tänka fritt och nytt. För det här uppdraget handlade inte om att ta fram ännu en cykel, utan om att skapa ett urbant transportsystem”, kommenterar Per.

Cykeln SLADDA har tilldelats ett av världens finaste designpriser – Red Dot Design Award – och blivit utsedd till ”Best of the Best” i kategorin banbrytande design.

I oktober rullar de första SLADDA cyklarna ut från varuhusen, på väg mot en mer hållbar vardag!

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

ikea_OHOJ_SLADDA_inspiration_1

Nyhet! SLADDA cykel 6695 kr, IKEA FAMILY pris 3795 kr, SLADDA cykelkärra 2495 kr, IKEA FAMILY pris 1495 kr, SLADDA cykelväska 399 kr, IKEA FAMILY pris 299 kr. En viktig del av designprocessen var att varje prototyp provcyklades av testpersoner: Hur känns den att cykla? Hur lastar man den smartast? Parallellt med att den slutgiltiga versionen av cykeln SLADDA togs form, arbetade man med alla tillbehör, bland annat väskor, vagnar och korgar.

ikea_OHOJ_SLADDA_inspiration_2

Nyhet! SLADDA cykel 6695 kr, IKEA FAMILY pris 3795 kr, kan skräddarsys efter behov kräver minimalt med underhåll. Aluminiumramen är rostfri och gör cykeln lätt att att lyfta och ta med sig.

ikea_OHOJ_SLADDA_inspiration_3

En effektiv drivrem ersätter den traditionella oljiga kedjan. – Tack vare att IKEA tillverkar stora volymer kan vi erbjuda en cykel med drivrem till ett rimligt pris. Per Stigenius tycker att drivremmen är en riktig vardagshjälte. – När den blir smutsig kan den enkelt spolas av, den rostar aldrig och behöver ingen miljöskadlig olja.

Senaste inläggen