Nyhet: TISDAG i lampljuset

I höstmörkret är är det lätt att allt börjar kännas grått och trist, men vi gör gärna vad vi kan för att lysa upp vardagen. Kanske kan en ny skrivbordslampa rädda morgnar som vägrar ta slut och mörka eftermiddagar som envisas med att komma allt tidigare?

Jag gillar den nya arbetslampan TISDAG, det lysande resultatet av ett designsamarbete mellan Livet Hemma-favoriterna Ola Wihlborg och Henrik Preutz. Konstruktionen i stål och smidesjärn har en skön tyngd och är pulverlackad i vitt eller mörkgrått. Det riktigt heta med den är dock inte all metall utan själva själva ljuskällan – en modern LEDarmatur. 

Den effektiva LED-tekniken ger en lampa som kan förbruka så lite som 15% så mycket energi som en gammaldags glödlampa. Jämfört med vanliga lågenergilampor har en LED-lampa också flera fördelar, förutom längre livslängd så tänds den direkt till full styrka och flimrar aldrig.

En riktig arbetshäst på skrivbordet alltså, och när vi har jobbat färdigt leker vi skuggteater. I mörkret är alla kaniner grå.

Daniel, Livet Hemma-redaktionen

TISDAG Arbetslampa mörkgrå, 599 kr, TISDAG Arbetslampa vit, 599 kr, DUKTIG Grönsaker, 79 kr

Luftkylning! Runt dioderna i en LED-lampa sitter en kylfläns av metall för att komponenterna inte ska bli för varma.

Fotograf: Andreas Slättner

 

Senaste inläggen