Nyhet! TILLFÄLLE – flört med Brasilien

Djärva mönster, glada färger och skandinavisk minimalism. Den nya kollektionen TILLFÄLLE ger alla en chans att inreda sina hem med en unik fusion av brasiliansk inspiration och skandinavisk enkelhet.

TILLFÄLLE är en tillfällig kollektion, som kommer till IKEA varuhusen den 12 februari 2016. Det finns många likheter mellan skandinavisk och brasiliansk design och arkitektur, men här är det den brasilianska livsstilen vi på IKEA vill hylla. Musik, mosaik, djungel och gatukonst är gemensamma nämnare i kollektionen TILLFÄLLE. Stilen är enkel, kul och full av energi – och det gäller allt från de större möblerna till de små detaljerna!

Ta del av kollektionen på IKEA.se/TILLFÄLLE

ikea_TILLFALLE_inspiration_

Idén bakom TILLFÄLLE började med att vi tog en titt på vårt skandinaviska designarv och funderade på hur långt vi kunde stretcha den stilen. För att utforska det vidare reste ett team av formgivare och produktutvecklare till den livfulla, pulserande staden São Paulo. TILLFÄLLE väggkakel 99 kr/paket.

Mette Nissen, kreativ ledare, berättar om hur TILLFÄLLE blev till:

”Vi dök ner i den brasilianska kulturen och fick uppleva museer, marknader, restauranger, gatukonst och arkitektur. Efter att ha laddat oss med inspiration fortsatte vi till fabriksgolvet där våra idéer omvandlades till produkter.”

ikea_TILLFALLE_inspiration_1

Stilren, samtida och originell! TILLFÄLLE fåtölj 1495 kr/st, återspeglar dynamiken i det moderna brasilianska samhället.

ikea_TILLFALLE_inspiration_2

TILLFÄLLE väggkakel 99 kr/paket 0,2kvm (495 kr/kvm) L15×B15cm, i blandade mönster.

Senaste inläggen