Nyhet! Livsviktig nattsömn

Sover du gott får du ökad livskvalitet, bättre minne och koncentration. Rätt säng påverkar mer än man tror. Nu uppgraderar vi hela sängsortimentet på IKEA för att du ska må ännu bättre.

– De flesta känner till att det är skillnad på en hård och mjuk säng, men frågor som är minst lika viktiga att ställa sig är vilken sovställning du har, hur varm du blir nattetid, eller om du rör dig mycket i sömnen, säger Tommie Eriksson, sängspecialist på IKEA.

Det nya sortimentet kontinentalsängar, resårbottnar och madrassbottnar är resultatet av många års arbete med kvalitet och hållbarhet för att kunderna ska sova gott.
– Nästan en av tre upplever att de sover dåligt visar en undersökning som vi gjort nyligen. Lika många väljer inte heller säng efter deras sovställning. Därför vill jag råda alla att verkligen prova sig fram till en säng som passar just dem och deras sovstil. Ett vanligt misstag är att välja en för hård säng och därför är mitt bästa tips att provligga sängen länge, gärna i minst tio minuter, säger Tommie Eriksson.

ikea_sangar_inspiration_1

Nyhet! VALLAVIK kontinentalsäng HYLLESTAD medelfast, TUSSÖY grå 160×200 cm 13495 kr, 180×200 cm 14495 kr, HÄXÖRT påslakan 2 örngott, vit/grå, 499 kr/st.

Till sortimentet adderas nya kontinentalsängar som ger maximal avlastning och sömnkomfort tack vare madrasser i tre lager. Alla kontinentalsängar har fått en matchande huvudgavel för en helgjuten look som ger sovrummet en inbjudande atmosfär.

ikea_sangar_inspiration_4

Tommie Eriksson och de andra sängspecialisterna på IKEA är utbildade i sovergonomi och certifierade av Svenska Naprapatförbundet.
– I vår lanserar vi en även en tjänst online som guidar dig så att du kan handla online eller vara påläst när du kommer till varuhuset.

ikea_sangar_inspiration_3

Nyhet! STAVANGER resårbotten fast, antracit, 90×200 cm 3895 kr/st. ALVINE STRÅ påslakan 2 örngott, vit 449 kr.

De nya resårbottensängarna är alla utvecklade för att ge det stöd som kroppen behöver. STAVANGER är en av nyheterna som erbjuder något alldeles extra med hjälp av fem komfortzoner och ett extra lager av minipocketresårer.

ikea_sangar_inspiration_6

Sover du gott får du ökad livskvalitet, bättre minne och koncentration. Anledningen är enligt experterna att sömnen är en slags mental ”dusch” för hjärnan nattetid. Vi bearbetar saker och vi laddar batterierna. Med sömnbrist har vi svårare att minnas och lagra positiva händelser. Så rätt säng påverkar mer än du tror. Därför: sov så gott!

/ Johan Igetoft, Livet Hemma-redaktionen

ikea_sangar_inspiration_2

Nyhet! DUNVIK kontinentalsäng HOKKÅSEN fast, TUSTNA mörkgrå, 160×200 cm 13445 kr, 180×200 cm 15195 kr. GÄSPA påslakan 2 örngott, mörkgrå 499 kr, TUSENSKÖNA överkast mörkgrå, 599 kr.

ikea_sangar_inspiration_5

Tips för bättre sömn:
– En rumstemperatur på omkring 19 grader tycks ultimat för många. Rummet ska gärna vara svalt, mörkt och tyst.
– Varva ner minst 1–2 timmar innan sömn. Undvik arbete sent på kvällen.
– Undvik att titta på digitala skärmar som påminner om dagsljus 1-2 timmar innan sänggång. Ljuset kan hämma sömn-hormonet melatonin.
– Undvik att dricka alkohol minst 4 timmar innan du ska sova för att inte rubba drömsömnen.
– Motionera lätt varje dag.

Källa: psykologen Björn Hedensjö, boken ”Perfekta natten”


Foto: Sara Danielsson

Senaste inläggen