Nyhet! BJÖRKSNÄS kollektion

Snart kommer kollektionen BJÖRKSNÄS till IKEA varuhusen! Skapad med ett nyfiket förhållningssätt till ett klassiskt skandinaviskt möbelträslag – björk. Här får naturliga material ge uttryck för en ny typ av enkelhet.

Nätt, luftigt och inbjudande. Designduon och syskonparet Knut Hagberg och Marianne Hagberg har formgivit kollektionen som innehåller ett 40-tal produkter, bland annat vitrinskåp, en regissörsstol, en soffa, textilier och inredningsdetaljer.
Inspirationen kommer från skandinaviska design- och hantverkstraditioner och karaktäriseras av material som massiv björk, fårskinn, läder, ull, linne och munblåst glas. Färgskalan är mild och hämtad från björken i sin naturliga miljö.

”BJÖRKSNÄS är klassiska solitärer skapade för att hålla länge och för att överleva inredningsvärldens många svängningar. Inspirationen kommer från våra skandinaviska rötter men också från vardagens verklighet. Det var viktigt för oss att ge möblerna vänliga proportioner så att de kan fungera i många rum.” Marianne Hagberg, designer

BJÖRKSNÄS säljstartas i flera steg fr o m oktober 2015 – februari 2016.

ikea_bjorksnas_inspiration_1

Nyhet! BJÖRKSNÄS vitrinskåp 2995 kr, BJÖRKSNÄS regissörsstol 599 kr/st, BJÖRKSNÄS bänk 1295 kr, BJÖRKSNÄS matta 799 kr/st.

Möblerna är tillverkade av massiv björk som har fått en sidenmatt yta. Den har behandlats med vitpigmenterat vax och/eller lack vilket bevarar träets ljushet och lyster, och hjälper det att åldras vackert.

ikea_bjorksnas_inspiration_2

Nyhet! BJÖRKSNÄS regissörsstol i massiv björk, 599 kr, kommer även i svart.

ikea_bjorksnas_inspiration_3

Nyhet! BJÖRKSNÄS vitrinskåp 2995 kr. Detaljerna hos kollektion BJÖRKSNÄS är väl genomtänkta, som stiliga läderhandtag, fästen och skruvar.

ikea_bjorksnas_inspiration_4

Nyhet! BJÖRKSNÄS bänk 1295 kr.

Senaste inläggen