Nyhet! Bäddat för vår

Februari bjuder på många textilnyheter! Vissa av dem har skapats i samarbete med museet för tryckta textilier i Mulhouse, Frankrike. IKEA produktutvecklaren Emma Jones har inspirerats av mönster från samlingen och justerat dem så att de fungerar med IKEA sortimentet.

De mönster som finns arkiverade på museet i Mulhouse har skapats av en grupp lokala formgivare som år 1833 började samla sina egna mönster och sedan även la till mönster från andra länder och tidigare perioder. Samlingen växte och fick en allt större betydelse. Idag beskrivs den som den främsta samlingen av tryckta textilier i världen.

”Med de nya textilierna ville vi mixa och matcha mönster och texturer, gamla som nya, för att skapa många vackra kombinationsmöjligheter.”, säger Emma Jones.

Resultatet är en serie textilier som gör det enkelt att sätta en personlig prägel på hemmet. Här finns allt från bäddtextilier till metervaror, gardiner och kuddfodral.

ikea_textilier_februari_inspiration_2

Nyhet! STENÖRT påslakanset för dubbelsäng 699 kr/st. STENÖRT påslakan och örngott har ett romantiskt blommönster på ena sidan och klassiska ränder på den andra, vilket gör att du kan variera bäddningen. De här traditionella mönstren kommer från Mulhousesamlingen och är tryckta på 100 procent bomullspercale med en hög trådtäthet som gör tyget väldigt mjukt.

ikea_textilier_februari_inspiration_3

Nyhet!  LJUSÖGA påslakanset för dubbelsäng 249:- 100% bomull (påslakan B240×L220cm, örngott L50×B60cm). Det har ett vackert blommönster baserat på ett mönster från Mulhousesamlingen. LJUSÖGA är gjort av 100 procent bomull från mer hållbara odlingar.

ikea_textilier_februari_inspiration_1

Nyhet! PRAKTTRY påslakanset för dubbelsäng 499 kr, 55% lyocell, 45% bomull (påslakan B240×L220cm, örngott L50×B60cm). Det moderna medaljongmönstret skapar en unik och personlig stil i sovrummet. Påslakanen är satinvävda av en blandning av bomull och lyocell vilket gör dem mycket mjuka och behagliga att sova i.

Senaste inläggen