Nu råder rottingfeber!

Ett av de vackraste och mest hållbara material som finns är rotting, och det är inte konstigt att vi älskar de naturligt vackra möblerna formade för hand. I vår kommer flera fina fåtöljer som BUSKBO och ULRIKSBERG, och GAMLEHULT, en fotpall med förvaring som passar lika bra som soffbord.

Inget sätter stilen hemma som en rottingfåtölj, och det är intressant att se att det går att skapa så olika former med samma material. BUSKBO har ett traditionellt men ändå modernt och grafiskt uttryck, en fåtölj som får sommaren att kännas lite närmare! ULRIKSBERG är stramare och lätt i kombination med ett metallunderrede i kontrasterande svärta, och kommer i ett platt paket, vilket är ganska unikt för en rottingmöbel. Formgivarna bakom båda fåtöljerna, Andreas Fredriksson, Jonas Hultqvist och Willy Chong, beskriver sina tankar om att arbeta med detta hållbara material: – Vi gillar att arbeta med naturliga fibrer som rotting och bambu, levande och förnybara material som ger stora möjligheter att skapa unika produkter.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

Nytt! BUSKBO fåtölj 1 295 kr, klarlackad rotting, DJUPVIK kudde 200 kr, Blekinge vit, Nytt! SNÖFRID kuddfodral 129 kr, turkos, vit, 100% bomull.

Rottingen kokas och torkar sen i solen innan den formas. Nytt! BUSKBO fåtölj 1 295 kr, klarlackad rotting, DJUPVIK kudde 200 kr, Blekinge vit.

Nytt! ULRIKSBERG fåtölj 1 295 kr, rotting och lackat stål, Nytt! GAMLEHULT fotpall med förvaring 799 kr, rotting och lackat stål.

Nytt! GAMLEHULT fotpall med förvaring 799 kr, rotting och lackat stål, STOCKSUND 3-sits soffa 4 995 kr, Ljungen blå, REGISSÖR vitrinskåp 3 295 kr, vit.

Nytt! GAMLEHULT fotpall med förvaring 799 kr, rotting och lackat stål.

Senaste inläggen