Inspirationstips från Frida Ramstedt Trendenser

Gästbloggare: Äntligen examensdags!

 

Försommar betyder student, som betyder att många gymnasieungdomar och studenter står på tröskeln till framtiden - redo att vända blad. Ska du bjuda in till fest och behöver inspiration? Gräv där du står! För vad passar väl bättre än symboliken i just bladvändandet?

Låt gamla matteböcker agera bordsdekoration. Riv ut sidorna och klipp dem till vimplar, tallriksunderlägg eller dukningsdetaljer och låt kunskaperna rama in festen genom att bjuda till bords med en grafisk avslutningsfest i svartvitt. Som starkt kontrast till det traditionellt ljusblå och gula vi vant oss att se såhär års. 

Frida Ramstedt, Trendenser, för Livet HemmaVarva svarta och vita ballonger med V-formade vimplar av gamla boksidor. En dekoration som fixas i ett nafs! Allt som behövs är snöre, sax och en liten bit tejp!Låt studentmössans färger inspirera och satsa på en vit bas. Vi valde löpmetertextilen STOCKHOLM BLAD med svartvita blad och dukade upp med SKYN. Besticken rullade vi in i gamla bokblad och knöt om med ett papperssnöre. Vill du inte dissikera skolböckerna finns det trasiga böcker till salu på närmaste antikvariat.Hacka svarta oliver till små flugor och knappar och servera brieost på kex med klass. En enkel men uppklädd variant på snacks i väntan på maten!Doppa stora vita marshmallows i smält blockchoklad och snurra nederdelen i hackade nötter. Vips har du små skummiga studentmössor på pinne att bjuda gästerna på som sött tilltugg. Här upplagda på EPISTEL serveringsfat. 

Styling: Frida Ramstedt
Foto: Bodil Bergqvist

Kommentarer

Profilbild

Galet snygga brieostkex! Sådana ska jag också göra när min son tar studenten... om sisådär 19 år. Nåväl, det kanske funkar till nyår också :)

Söndag 27 maj 2012, 11:29 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild

Jag håller med föregående kommentator beträffande kexen och osten. Underbar idé! Så enkel och effektfull! Jag "lånar" den! ;-)

Söndag 27 maj 2012, 16:33 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Bara lilla jag

Snyggt! Undrar va dom svarta faten heter och kostar?

Måndag 28 maj 2012, 00:13 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Annika J

Smart idé med ballonger och vimplar. Vi har just svart,vitt och silver som färger i dukning & dekoration nu när dottern skall ta studenten.

Måndag 28 maj 2012, 06:59 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Johanna Egemar

Fint, bra alternativ till den blågula varianten.

Måndag 28 maj 2012, 11:28 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
siri

Snygg dukning ... Dock inte för 40 gäster. Orkar nog inte med att pynta småkex med allt annat som skall fixas. Realism!! Man kan göra mkt fint ändå..

Måndag 28 maj 2012, 12:55 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
nonanna

Cool idé med kexdekorationen! Går att utveckla till att använda på tex efterrättspaj då man inte behöver göra lika många!

Måndag 28 maj 2012, 22:26 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild

Hej Bara lilla jag!

Fatet heter IDEAL Ljusfat. Det hittar du här:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50107659/

Hälsningar,
Johanna på Livet Hemma-redaktionen

Tisdag 29 maj 2012, 14:07 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Monica Karlstein

Vilken kul idé att ha urrivna sidor ur en mattebok som tallriksunderlägg. Jättesnyggt och väldigt passande för studenten.

Fredag 1 jun 2012, 18:12 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Malin inredare

Supersnyggt meddetsvarta och vita, att utgå från studentmössan - suverän ide!
Malin

Söndag 3 jun 2012, 23:17 Markera kommentaren som olämplig 

Kommentera

Profilbild
Alla kommentarer granskas automatiskt för att undvika spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.