Minimalistiska proportioner

En enkel och avskalad inredning ger en lugn och harmoniska känsla. Våra sinnen får vila från intryck och rummets övriga element och naturen utanför blir en del i helheten.

När vi inreder med få utvalda detaljer blir vi också mer medvetna om vad och hur vi konsumerar. Vi sätter större värde till varje enskild del i vårt hem. För att behålla den avskalade enkelheten får vi fundera både en och två gånger innan vi adderar fler saker. Kanske kan vi istället uppdatera befintliga möbler för att tillföra den rätta känslan. Måla, klä om eller tillföra en ny patina.

Att inreda minimalistiskt har sina utmaningar. Ett tips är att leka med proportioner och mixa material för att känslan i rummet inte ska bli för kal och kall. Här har vi kombinerat det robusta träbordet MÖRBYLÅNGA med de moderna LEIFARNE stolarna på kromade underredet BRORINGE. Grovt möter stramt och modernt för ett mer levande uttryck. Tillför en grön växt och ett stämningsskapande doftljus för den rätta harmonin.

Pella Hedeby, Livet Hemma-redaktionen

ikea_minimalism_inspiration_1

MÖRBYLÅNGA/LEIFARNE bord och 6 stolar, 7365 kr, MARIUS pall 25 kr/st (här DIY-uppdaterad), svart DIY-målat INGEFÄRA kruka med fat 129 kr, SINNLIG doftljus 25 kr.

ikea_minimalism_inspiration_2

Den nätta pallen MARIUS 25 kr, har uppdaterats med ett nytt överdrag i skinn som limmats direkt på pallen. Benen har våtslipats med fint sandpapper för en matt, lite ruff patina. Detta behöver du för denna DIY: En bit mjukt skinn minst 35 cm i diameter. Leta stuvar i skinn- och läderbutiker eller återanvänd ett gammalt skinnplagg. Limpistol eller kontaktlim. Fint sandpapper som du doppar i vatten innan slipning. MÖRBYLÅNGA bord 4995 kr, LEIFARNE/BRORINGE stol 395 kr/st, svart DIY-målat INGEFÄRA kruka med fat 129 kr, SINNLIG doftljus 25 kr.

ikea_minimalism_inspiration_3

Bordet MÖRBYLÅNGA 4995 kr, har en mörk brun nyans och naturlig träådring som tillför en värme till inredningen. SINNLIG doftljus 25 kr.

Foto: Anna Malmberg

Senaste inläggen