Milano Fashion Week 2015

I tisdags ställde Ung Svensk Form ut på #IKEAtemporary i Milano, där även modedesignerna Katie Eary och Martin Bergström förhandsvisade sina kommande IKEA kollektioner för pressen.

Ung Svensk Form är en årlig designtävling och en utställning som genomförs av Svensk Form*. Ung Svensk Form är en arena för ung svensk design där vi uppmärksammar behovet av att skapa kreativt utrymme inom designarbetet. Om att tro på sin idé och genomföra den. Att våga leka, pröva och undersöka fritt, utan krav på anpassning till marknaden.

IKEA är en av Ung Svensk Forms huvudpartners och designchef Marcus Engman sitter med i juryn för denna designutmärkelse som Svensk Form delar ut varje år.

Vad kan möbelindustrin lära sig från modevärlden? IKEA har nyfiket utforskat området. Nästa år släpper vi två nya textila kollektioner – GILTIG, i samarbete med Katie Eary, som kommer till varuhusen under våren 2016, och SVÄRTAN, i samarbete med Martin Bergström, som kommer i augusti 2016.

Den sista kvällen på Milano Fashion Week var också den stora avslutningen för #IKEAtemporary som haft öppet sedan april i Milano, på Via Vigevano 18, Milano, MM2 Porta Genova. Läs mer om utställningen #IKEAtemporary.

#IKEAfashion at #IKEAtemporary. Modevisningen börjar 14.30 min in i videon.

Följande verk från Ung Svensk Form ställdes ut i Milano den 29 september:
Cora Hamilton, Quintessence 1 – 5
Elin Ivre, En Studie i Svart
Erik Bjerkesjö, Storm Within
Isabell Yalda Hellysaz, Antidote, Lost memories
Yasar Aydin, Moving Cross and Loops
Matilda Dominique, Jacquardvävd våffelbindning
Ida Pettersson, POPOP
Sabina Kramle, Oväntad glans

Ung Svensk Form-utställningen har hittills i år besökt ArkDes i Stockholm, Form/Design Center i Malmö och Röhsska Museet i Göteborg, sedan invigningen på Stockholm Furniture and Light Fair i februari. Efter Milano väntar Hamburg för Ung Svensk Form.

*Svensk Form är en aktiv medlemsförening för privatpersoner, företag och yrkesverksamma inom form, design och arkitektur. Föreningen grundades 1845 som Svenska Slöjdföreningen och har sedan dess främjat svensk design i Sverige och utomlands. Svensk Form ger ut tidningen Form sedan 1905.

Senaste inläggen