Midsommarfirande på logen

Den eviga frågan inför midsommarfirandet, vågar vi sitta ute? Ska det regna eller blir det fint väder? Vi tar det säkra för det osäkra och flyttar utemöblerna inomhus, ändå upp på höloftet! 

Här förbereder vi inför inför festen, dukar upp med enkelt rustikt porslin och ängsblommor i massor. Kronan på verket (näst efter själva midsommarkransen förstås) blir tre stycken hängande mobiler av pappersremsor ovanför bordet.

Frida Eklund Edman, Fridasfina för Livet Hemma

ikea_midsommar_inspiration_1

ÄNGSÖ bord utomhus, vitlaserad vit, 1295 kr, ÄNGSÖ bänk utomhus, 500 kr/st.

ikea_midsommar_inspiration_2

Blommor är en livsnödvändighet på midsommar, hundkex, smörblomma och midsommarblomster direkt ur diket får pryda vårt bord i en CYLINDER vas. Vinglas, vattenglas och nubbeglas i den tåliga serien POKAL funkar bra på fest! Bordet ska kläs i linneduken GULLMAJ och dukas med tallrikarna ENIGT. Uppläggningsfatet GARNERA väntar på att fyllas med något gott!

ikea_midsommar_inspiration_3

Det är mjukt i höet, men lite stickigt, några små SIGNE trasmattor gör det skönare att sitta kvar! Korgarna RISATORP och KNARRA är smidiga att packa saker i! Fleecefiltarna POLARVIDE känns skönt att ha i beredskap till kvällen, det blåser rakt igenom väggarna här! Tyget EMMIE ros kanske får ersätta den vita linneduken ändå innan jag är nöjd!

ikea_midsommar_inspiration_4

Mobilerna gör du av silkespapper FRAMSTÄLLA som klipps i remsor (spara några cm i överkant) och fästs en ring av t ex. ståltråd.

ikea_midsommar_inspiration_5

De sista förberedelserna innan firandet – en klassisk midsommarkrans, färdig och fin med prästkragar, hundkex och grönt. Den gör sig lika bra i håret som på bordet… ÄNGSÖ bänk, RISATORP korg och kryddsaxen JACKFRUKT.

Glad midsommar!

Foto: Frida Eklund Edman

Senaste inläggen