Mer än perfekt jul

Det ska vara lätt att skapa julstämning hemma. Det är inte så noga – öka julglädjen genom att sänka kraven lite! Vad som är ett lyckat julstök hemma är det bara du som avgör.

Ibland kan man ändå känna behov av att få lite hjälp och inspiration på vägen. Lotta Agaton är stylist bakom bilderna för årets jul på IKEA. Vi har plockat upp några av hennes bästa tips och smarta genvägar inför jul här på Livet Hemma.

ikea_lotta_jul_inspiration_1

Ett trevligt tips, som många av oss pysslar med inför jul, är att spritsa egna pepparkakor. Men du behöver inte baka dem själv – köp färdiggräddade istället! Pynta personligt och häng upp hemma, eller använd dem som etikett till gå-bort-presenten! PEPPARKAKA FIGURER hjärtan och stjärnor, med färdiga hål för upphängning, 8 kr/pkt.

ikea_lotta_jul_inspiration_5

Skapa ett blomsterarrangemang på jultema med sådant du hittar i köksskåpen. Använd hyacinter, mossa och små grankvistar med rötter och ställ i en grupp. Fint och enkelt!

ikea_lotta_jul_inspiration_4

Sätt en rustik touch på dukningen! Har du inte lust att sy så går det jättebra att klippa eller riva bitar av metervara istället. En grandofande kvist instucken i en bit hoprullat tyg blir pricken över i! AINA metervara naturfärgad linne, 69 kr/m, ARV assiett 19 kr, ARV tallrik 29 kr.

ikea_lotta_jul_inspiration_2

Skäm bort dina gäster, eller varför inte dig själv! En julfin frukostbricka uppskattas både av stora som små. SKALA bricka i björk 99 kr

Styling: Lotta Agaton
Fotograf: Philip Karlberg

Senaste inläggen