Mångsidiga mattor i höst

Bland höstens mattnyheter finns vackra ROSKILDE ritad av designern Synnöve Mork. Den och fiskbensmönstrade LOBBÄK fungerar lika bra inomhus som utomhus.

En matta kan lyfta ett rum och fullända det i stilen. Samtidigt skapar det en ombonad känsla som inbjuder till aktiviteter på golvet. Synnöve Mork som ritat ROSKILDE berättar hur den allsidiga mattan kom till:
– Modern konst, arkitektur och möbler från 50- och 60-talen har alltid varit en inspirationskälla för mig. Så när jag började skissa på mönstret till mattan ROSKILDE började jag med att måla olika mönster och färger från den tiden. Jag klippte sedan ut mindre bitar, placerade dem i olika riktningar och satte ihop dem igen. Resultatet blev en slags plattform för möbler i ett modernt hem – en matta som passar i alla rum.

ROSKILDE är gjord i 100% polypropen vilket gör att den kan användas både i vardagsrummet eller på terrassen året runt. Läs gärna vår intervju med Synnöve från 2012 här.

IKEA_mattorforhosten_inspiration_3

ROSKILDE är slätvävd och kan användas ute eller inne, B200xL250 cm 799 kr.

LOBBÄK i beige med design av Paulin Machado har ett traditionellt fiskbensmönster och är en slitstark matta för hela hemmet. Den slätvävda ytan gör det lätt att dra ut en stol när du städar.

IKEA_mattorforhosten_inspiration_2

LOBBÄK slätvävd matta B200xL250 cm tål regn, snö och smuts 799 kr.

IKEA_mattorforhosten_inspiration_1

Senaste inläggen