Månadens växt: Ginseng

Vi låter växter ta allt större plats i våra hem och skapar sköna, gröna oaser. Låt oss presentera månadens gröna val: FICUS MICROCARPA GINSENG som med sin karaktärsfulla bonsaiform blir ett dekorativt blickfång i rummet.

Här har vi skapat ett podie av avlastningsbordet REKARNE till våra gröna favoriter. Bonsaier är vackra som solitärer likväl som placerade i grupp som ett grönskande stilleben. Ginseng betyder rot på kinesiska och det är just växtens kraftiga rotsystem som ger dess karaktär. Här har vi matchat med en rustik inredning i grånat trä för en naturlig känsla. Bonsai kommer av japanskans ”bon” som betyder kruka och ”sai” som betyder träd. Målet är att återskapa naturen i miniatyr och få trädet att se mycket äldre ut än vad det är. Viktigt att krukans form harmonierar med trädet för ett enhetligt uttryck.

Skötselråd: Placeras ljust till halvskugga. Undvik söderläge och direkt solljus. Vattna måttligt och låt jorden torka ut mellan vattningarna. Övervattna ej! Sparsam gödsling vår och höst. Försiktig beskärning måste göras för att trädet ska bevara sin form och karaktär. Liksom till våra platta paket hittar du en manual, följ skötselråden för att ge din Ginseng bonsai de bästa förutsättningarna!

Pella Hedeby, Livet Hemma-redaktionen

ikea_ginseng_inspiration_1

FICUS MICROCARPA GINSENG bonsai finns i tre storlekar, 149 kr, 279 kr, 899 kr, inkl kruka i vitt eller svart. REKARNE avlastningsbord 1495 kr (här behandlat med antikgrå lasyr), i försinkat stål SALLADSKÅL planeringsbricka 199 kr, rund bricka i björk SKALA 99 kr, KNAGGLIG trälåda 69 kr (här behandlad med antikgrå lasyr).

ikea_ginseng_inspiration_2

Bonsai FICUS MICROCARPA GINSENG 149 kr/st resp. 279 kr/st, inkl kruka. Rund bricka i björk SKALA 99 kr. REKARNE avlastningsbord 1495 kr, här behandlat med en antikgrå lasyr för en patinerad look.

Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen