Månadens material: Aluminium

Lättskött, tåligt och rostfritt – aluminium är ett bra material för utomhusbruk och ett perfekt sommarmaterial som är underhållsfritt. Den råa känslan i aluminium gillas av många och används till allt från flygplanskroppar till läskburkar, värmeljuskoppar och såklart möbler. Det är dessutom ett mycket bra miljöval. Aluminium är återvinningsbart från 95% upp till 100% och kan återanvändas gång på gång. 

Matbordet ENHOLMEN har en betongskiva som kombinerats med en rostfri aluminiumram. Ett bra utebord för terrass eller trädgård nu när kvällarna är ljumma och vi vill äta ute i det fria. Fotolamporna har en tidlös industriromantisk design som är svår att tröttna på, en riktig klassiker som håller stilen över tid.

Från en silvrig, matt och rå aluminium till en lackad svart med glimrande insida, serien ANGENÄM i hamrad aluminium är formgiven av Nike Karlsson och innehåller skål, liten och stor kruka och ett vackert fat som lyser upp. Favoriten FALSTER bänk har en stilren design som gör att den passar lite överallt, även inomhus. 

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

FALSTER bänk 800 kr, ENHOLMEN bord 1 395 kr, NÄSSJÖ ljushållare 79 kr och ljusstaken NÄSSJÖ 39 kr. Vas DIMMIG 299 kr tillsammans serien ANGENÄM

Aluminiumvasen DIMMIG är rejäl och rymmer ett stort fång favoritblommor. Stor, lätt och snäll mot miljön.

Fotograf: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen