Månadens färg: Smaragdgrön

Visst drar den skimrande blågröna färgen till sig ögat lite extra denna vår. Bara ordet smaragd har ju en lockande och exotisk klang!

I år är det välkända begreppet grönt är skönt mer talande än någonsin. Djungelgrönskan slår ut på sommarklänningar och möbler, och som här på de mäktiga och skulpturala vaserna ur nya STOCKHOLM kollektionen. Välkommen ut i det gröna!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

STOCKHOLM låg vas 399 kr, STOCKHOLM hög vas 349 kr, BRUKBAR glas 9 kr, LIMMAREN flaska 79 kr/ 3 st, BEDÅRANDE rödvinsglas 19 kr är visserligen grått men smälter också in i grönskan, OMVÄXLANDE bricka 79 kr.

Duka på STOCKHOLM metervara 69 kr/m med grafiskt mönster inspirerat av prunkande ormbunkar och växtlighet, BRUKBAR glas 9 kr blir årets törstsläckare på brickan, LIMMAREN flaska 79 kr/ 3 st, OMVÄXLANDE bricka 79 kr.

“Min tanke med STOCKHOLM vaserna var att de skulle vara vackra föremål i sig, samtidigt som de har en funktion. Jag gav dem generösa, organiska former och valde infärgat glas som ger en fin färg och är tåligt mot repor och nötning. Skålen och vaserna är munblåsta och vasernas öppning är liten så att du kan göra ett vackert arrangemang med bara en ensam blomma eller kvist.”

Designer Ola Wihlborg

Senaste inläggen