Magiskt septemberljus

Ljusets betydelse för rätt stämning i en interiör är så otroligt viktigt. Innan det är dags att tända upp lampor och ljuslyktor på heltid, passar vi på att fånga det magiska dagsljus som september fortfarande bjuder på.

Inredningsdetaljernas runda former i möte med både ljus och skugga lyfter dem till en annan dimension. Veck i duken VARDAGEN och det böljande flowet i gardinerna INGERT får ett dramatiskt uttryck som nästan får oss att drömma om en glamorös teaterscen. Detaljerna på bordet är placerade som i ett stilleben, träffade av ljuset likt en oljemålning från konsthistorien.

Färgerna går i höstens nyanser, ton i ton, och skapar tillsammans med ljus och mörker ett magiskt djup som får oss att längta efter mysiga stunder med en varm kopp te och en god bok.

Daniella Witte, för IKEA Livet Hemma

ikea_magiskt_septemberljus_inspiration_1

Matbordet är gjort av en plywood-skiva som vi målat och lagt ovanpå LERBERG benbockar 60 kr, JÄRA lampskärm 199 kr, SEKOND upphäng 49 kr, VARDAGEN duk 199 kr, DINERA skål 15 kr, Nyhet! VARDAGEN tekanna 79 kr, GOTTIS skål 69 kr, FRODIG skål 15 kr, ENSIDIG vas 19 kr, Nyhet! ÄNDLÖS ljusstake 39 kr, INGERT gardin 499 kr/2 par, VARDAGEN kökshandduk 49 kr i set om 2.

ikea_magiskt_septemberljus_inspiration_2

GÄSPA lakan 259 kr, VIGDIS kuddfodral 79 kr, DAGGVIDE kuddfodral 59 kr, Nyhet! STRANDKÅL kuddfodral 79 kr, STOCKHOLM pläd 299 kr, Nyhet! SATTRUP matta 1 295 kr, 365+ vinglas 15 kr, SOMLIG dekorationsboll 49 kr/4 st.

Fotograf: Daniella Witte

Senaste inläggen