Lyxig kladdkaka med flingsalt

Vi firar Kladdkakans dag med lyxigt eftermiddagsfika. Enkelt serverad med lingonvisp och dekorerad med flingsalt och lingon för en vintervacker uppläggning.

Kladdkaka, 1 form
50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smör och ströbröd till formen

Tillbehör
3 dl grädde
1 dl rårörda lingon alt. lingonsylt
1 nypa flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Häll i smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna något. Vispa upp grädden lätt. Rör ner rårörda lingon (alternativt sylt) och vispa till önskad konsistens. Toppa kladdkakan med flingsalt och servera med lingonvispen!

Pella Hedeby, Livet Hemma-redaktionen

ikea_kladdkaka_inspiration_1

Gör en rustik uppläggning på Nyhet! SINNERLIG fat 79 kr, DRAGON tårtspade 49 kr, IKEA 365+ skål med rak kant, 29 kr/2 st, SMARTA ugns-/serveringsform 19 kr, IDEALISK mjölsikt 29 kr.

ikea_kladdkaka_inspiration_2

DINERA assiett gråblå, 15 kr, DRAGON dessertgaffel 59 kr/6 st, IKEA 365+ kopp med fat, 25 kr, IKEA 365+ skål rundad kant, 25 kr/2 st. Som mjölkkanna ENSIDIG vas 19 kr.

Foto: Sara Danielsson

Senaste inläggen