Lysande framtid med LED

Glödlampan drar sin sista suck när den nya generationens LED-lampor får våra hem att lysa på ett mer hållbart sätt än någonsin tidigare! Och vi har bara sett början…

Med 85% mindre energiåtgång är LED lampor ett riktigt hållbart val. Dessutom håller de 20 gånger längre än vanliga glödlampor. Om alla glödlampor i Europa byttes ut skulle vi kunna spara koldioxidutsläpp från 54 kolkraftverk!

En 60W-lampa som byts mot LED sparar dig cirka 50 kronor per år. I snitt har vi 42 lampor i ett hem, vilket blir 2100 kronor på ett år.

För att leda vägen har vi på IKEA bytt ut hela belysningssortimentet, som från och med 1 september förra året helt består av LED lampor. Miljömässigt tjänar vi faktiskt på att byta ut glödlampor – även om de inte har brunnit slut.

Det är både enkelt och roligt att leva mer hållbart – om vi gör det tillsammans! Därför kan du just nu få fler tips och inspiration på HÅLLBARA IHOP. Fram till slutet av maj kan du i nio steg utmana dig själv och vännerna att med små åtgärder spara energi och miljö. Ett nytt steg kommer varje vecka. Börja idag på IKEA.se/hållbaraihop!

Johan Igetoft, Livet Hemma-redaktionen

ikea_led_hallbaraihop

Ut med det gamla – in med mer hållbara alternativ. BRUNSTA taklampskärm 99 kr/st resp. 179 kr/st, SEKOND lampupphängning 49 kr/st, LEDARE LED ljuskälla 49 kr/st, LEDARE LED ljuskälla globformad 149 kr/st, LAKHEDEN lampskärm 149 kr, LAUTERS bordslampfot 200 kr.

ikea_led_hallbaraihop_detalj

Lysande stjärnor för framtiden.

Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen