Laddad aprilnyhet!

De håller oss uppdaterade och vi har dem alltid med oss, tills dess att batteriet tar slut… Den smarta telefonen har blivit en naturlig del av vår vardag och vi är vana att kunna hålla oss uppkopplade mot världen utanför. Den 15 april kommer en ny kollektion till IKEA varuhusen, som gör laddandet mycket mer lättillgängligt, diskret och så klart, trasselfritt!

Laddare har en tendens att försvinna precis när man behöver dem, särskilt i lite större familjer. Därför har vi utvecklat en serie möbler och inredningsdetaljer med inbyggd trådlös laddning. Vi har förvandlat lampor och sidobord – sådant som ofta är nära till hands – till platser för trådlös laddning. Hur funkar det? Bara att lägga telefonen på plustecknet. Så enkelt är det.

”Trådlös laddning gör det enkelt, kul och praktiskt att ladda hemma. Med modern design och färre sladdar blir hemmet dessutom vackrare. Ingen gillar sladdar, men alla vill ha ett fullt fungerande hem. Med trådlös laddning kan man få både och.” Björn Block, sortimentsansvarig för trådlös laddning, IKEA of Sweden

Kollektionen kommer till IKEA varuhusen den 15 april 2015. Vi är laddade!

ikea_wireless_inspiration_1

Nyhet! RIGGAD arbetslampa med trådlös laddning 599 kr, inbyggd laddare för smartphone samt USB-port. Alla laddare från IKEA har ett USB-uttag så att du även kan ladda annan teknisk utrustning som exempelvis kamerabatterier. Med RIGGAD arbetslampa får du en lampa som laddar din smartphone och hjälper dig att hålla skrivbordet fritt från sladdtrassel.

ikea_wireless_inspiration_2_

Nyhet! VARV bordslampa med trådlös laddning 599 kr, VARV golvlampa med trådlös laddning 995 kr, RIGGAD arbetslampa med trådlös laddning 599 kr, NORDLI/MORIK avlastningsbord med trådlös laddning 899 kr, SELJE/MORIK avlastningsbord med trådlös laddning 499 kr.

Världens största mobilladdare?
Eftersom smartphones är en naturlig del av våra liv ville vi göra laddning till en naturlig del av hemmet. Så nu kan du ha en golvlampa som mobilladdare. Fler fördelar? En golvlampa försvinner inte så lätt.

ikea_wireless_inspiration_3

Nyhet! SELJE/MORIK avlastningsbord med trådlös laddning, lackat stål, 499 kr (B46×D37cm), inbyggd laddare för smartphone samt inbyggd USB-port. Bordet gör det superenkelt att ladda din smartphone över natten och du behöver inte oroa dig för att försova dig på grund av att batteriet har tagit slut.

ikea_wireless_inspiration_4

Nyhet! NORDMÄRKE singelplatta för trådlös laddning, kommer i björk och vitt, 349 kr. Plattorna är designade för att användas så gott som var som helst – på en fönsterbräda, på köksbänken eller på sminkbordet.

Designern David Wahl förklarar tanken bakom laddningsplattorna:
”Jag ville få dem att smälta in i hemmet, men lika viktigt var att de skulle vara lätta att använda. Resultatet är en laddningsplatta, med enkel design, som kan användas på många platser i hemmet.”

Så här funkar det!
Allt du behöver göra är att lägga din smartphone på plustecknet. Många smartphones har stöd för den trådlösa laddningsstandarden (Qi), men ibland kan den behöva aktiveras i telefonens inställningar. Andra smartphones behöver kompletteras med ett skal som stödjer Qi-standarden. VITAHULT laddningsskal kan köpas på IKEA.

Senaste inläggen