KUNGSBACKA – ett petigt kök

Stilrena KUNGSBACKA köksfronter är en glad nyhet på många sätt! Serien är framtagen i ett innovativt samarbete mellan IKEA och den svenska designgruppen Form Us With Love. Ett stort steg mot en mer hållbar inredning och köksproduktion.

I KUNGSBACKA blir restmaterial till nya produkter – köksfronterna tillverkas av återvunnet trä som kläs med en folie av återvunna PET-flaskor för att minska resursspill och för att ge befintlig plast nytt liv. – Våra produkter köps av väldigt många människor, och genom att erbjuda mer hållbara alternativ har vi möjlighet att bidra till en förändring. Därför började vi titta på hur man skulle kunna ersätta nytt material med återvunnet i våra köksinredningar, säger Anna Granath, produktutvecklare på IKEA. Och visst känns det bra att en plastflaska som man dricker ur på 25 minuter kan få nytt liv, omvandlad till ytskikt på en köksfront får samma plast en livslängd på minst 25 år!

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

ikea_kungsbacka_inspiration_1

Nyhet! KUNGSBACKA serie, KUNGSBACKA dörr 299 kr/st B40×H80cm, KUNGSBACKA lådfront 299 kr/st B80×H40cm, KUNGSBACKA lådfront 149 kr/2 st B40×H10cm, KUNGSBACKA lådfront 129 kr/st B40×H20cm, KUNGSBACKA lådfront 219 kr B40xH40cm. kombinera med HACKÅS handtag för en helgjuten stil i matt antracit.

ikea_kungsbacka_inspiration_2

KUNGSBACKA köksfronter tillverkas av återvunnit trä som kläs med en folie av återvunna PET-flaskor för att minska resursspill och för att ge befintlig plast nytt liv.

ikea_kungsbacka_inspiration_3

“Vi måste hitta sätt att använda återvunnet material för att göra en avgörande och hållbar skillnad, där vi inte bara tänker på vår egen generation utan på alla framtida generationer.”
Anna Granath, produktutvecklare

ikea_kungsbacka_inspiration_4

KUNGSBACKA köksfronter har ett modernt utseende och är lätta att sköta. Ytan av plast är slagtålig och enkel att hålla ren. KUNGSBACKA lådfronter 149 kr/2 st, B40xH10cm.

Senaste inläggen