Korkat men smart!

Månadens material är kork, ett naturmaterial som var mycket populärt på 70-talet. Jag minns när vi fick kork-o-plast golv hemma i köket hur ultramodernt det kändes. Och nu är det bestämt dags för kork revival igen!

Korken är både elastisk och tät vilket gör den till ett perfekt material för flaskkorkar, underlägg och till och med som isolering av rymdfärjor!
Kork är helt enkelt ytterbarken på korkeken och ger flera hundra kilo bark per skörd. Korkeken, som blir 250-350 år, kan skördas upp till tjugo gånger under sin livstid, och det gör kork till en förnybar naturtillgång. Korken skördas också på ett sätt som inte skadar ekarna.

DIY en mönstervägg

För hemmakontoret känns en vanlig anslagstavla ofta lite stel och tråkig. Så varför inte göra en hel vägg istället av helt vanliga grytunderlägg? Det blir både dekorativt och lekfullt, och när det dåliga samvetet säger rensa så kan man ju sortera en i taget eller sätta upp en till!

Anna L-B, Livet hemma-redaktionen

HEAT grytunderlägg i kork 19 kr/3 st, VIKA GRUVAN/VIKA LILLEBY bord 995 kr, KVISSLE låda med lock i kork, 129 kr set om 4, KVISSLE skrivbordsställ 99 kr, BLADIS låda 129 kr set om 4, TISDAG arbetslampa 599 kr, SNILLE stol 199 kr.

Ett underlägg till koppen passar perfekt på ett glasbord som VIKA GRUVAN! KVISSLE låda med lock i kork, 129 kr set om 4, TECKEN svart mugg 9 kr, TYST glasunderlägg i kork med illustration 9 kr/4 st, TYST tablett 49 kr/ 4 st, BLADIS låda 129 kr set om 4.

Foto: Nina Broberg

Senaste inläggen