Kom in i trädgården!

Det är en konst och kräver en liten utredning(!) för att inreda ett rum i trädgården. En plats att trivas på vid olika tidpunkter under dagen, där väderstreck och skuggande träd och växter spelar stor roll för känslan och intrycket.

Vi hälsade på hemma i trädgården hos Christina Ståhl, biodynamisk trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner. Med en sluttande tomt är trädgården delvis anlagd i nivåer med plattsatta terrasserade plan. Kantad av bambu och med med en gjuten betongbänk som grund till en japaninspirerad modern berså adderade vi färg och form med utemöbler, mjuka kuddar, växter och lyktor. En inbjudande plats att trivas på i kvällssolen!

Ett underbart sista tips för alla oss latmaskar är att det faktiskt är bra att ha en lite “stökig” orörd hörna i sin trädgård. Där trivs bin, paddor och igelkottar som är bra hjälpredor i din trädgård. Så sitt en stund till och gynna trädgårdens biologiska mångfald!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Läs mer om trädgård och odling i Trädgårdsskolan del 1 och Trädgårdsskolan del 2 och Trädgårdsskolan del 3

ikea_tradgard_4_inspiration_1

ROXÖ grönt bord 395 kr, Nyhet! IKEA PS 2014 bricka 129 kr med handtag, FABULÖS glas 25 kr, VÄSMAN röd karmstol 395 kr, RÅGKORN kruka 199 kr i rotting, OSTED matta 399 kr i sisal, KELIM kudde, GURLI kuddfodral i orange 39 kr, VIGDIS kuddfodral 59 kr, RAGNBORG kuddfodral 79 kr, AVBILDA kuddfodral 49 kr, BORRBY lykta för blockljus 59 kr, BORRBY lykta för blockljus 149 kr, FRIDFULL kruka 49 kr i vattenhyacint.

ikea_tradgard_4_inspiration_2

Nyhet! IKEA PS 2014 bricka 129 kr med handtag passar perfekt i trädgården, gummimattan i orange håller glasen på plats, och brickan är enkel att bära tack vare det löstagbara handtaget. FABULÖS glas 25 kr, DIOD glas 15 kr, ROXÖ pall 99 kr, GURLI kuddfodral i orange 39 kr, VIGDIS kuddfodral i grön ramie, ett tåligt naturmaterial med fin struktur, SKAVGRÄS kudde 39 kr

Foto: Ragnar Ómarsson

Senaste inläggen