KALVIA kökskonst

De nya köksluckorna KALVIA, design Martin Bergström, föddes i en nytänkande och spännande syn på köket. I ett mindre boende är köket ofta en del av en öppen planlösning, så varför inte kombinera kokkonst med kökskonst!

Formgivaren Martin Bergström som även är högaktuell med kollektionen SVÄRTAN hoppas att KALVIA ska inspirera till mer personliga och kreativa förvaringslösningar. Sex gra skt djärva motiv från Martins målningar har tryckts direkt på högkvalitativa köksluckor och ger garanterat en modekänsla till köket. Men trots att Martin har sin bakgrund i en ständigt föränderlig modebransch vill han att KALVIA ska leva över tiden. – Jag tycker inte om slit och släng och gillar att den här luckan har 25 års garanti precis som övriga köksluckor från IKEA.

Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma redaktionen

ikea_KALVIA_inspiration_1

Nyhet! KALVIA dörr 499 kr/st, B40 x H80 cm. Med ett mönster från en abstrakt målning skapar KALVIA luckor en spännande effekt och ett unikt uttryck.

Designer Martin Bergström: – Jag vill att de mönster jag designar ska öppna människors sinnen för drömmar och fantasier. När jag skapade det abstrakta mönstret till KALVIA fick jag inspiration från sporer, mycel och andra organiska material i förstorat eller förminskat format. Det vackra med detta mönster är att motivet sitter i varje betraktares eget öga.

ikea_KALVIA_inspiration_2

Nyhet! KALVIA dörr 549 kr/st, B60 x H60 cm.

Senaste inläggen