KALLAX – en ny klassiker till skivsamlingen

Vi har alltid gillat hyllan EXPEDIT och vi tyckte att var dags att den fick lite extra omsorg. Med uppdaterad design, tunnare linjer och smartare tänk borde den väl kunna bli både lite snyggare och lite bättre?

Så skarpa hörn har rundats av för att göra mindre ont om barn krockar med dem. Den nya ytan är mer reptålig för att tåla ännu fler års användning. Smalare hyllplan lämnar plats åt mer förvaring. Och plötsligt insåg vi att det hade blivit en helt ny möbel – som faktiskt var värd ett eget namn. Välkomna en av årets favoriter, aprilnyheten KALLAX! Det nya utseendet innebar dessutom att hyllan blev mer effektiv att transportera, så vi fick en miljövinst på köpet.

En viktig fråga framförs dock av horder av oroliga diskjockeys och skivsamlare världen över – ”Hur ska vi nu få plats med våra LP-skivor?!”. Men alla kan vara lugna, den nya hyllan har samma innermått som EXPEDIT med kvadratiska hyllfack på 33×33 cm –det vill säga minst 50 LP-skivor. KALLAX kommer alltså kunna förgylla vardagen för vinylälskare även framöver!

Enligt våra beräkningar innebär den slimmade designen dessutom en platsbesparing motsvarande minst två LP-skivor per hyllmeter. Bara en sån sak.

KALLAX kommer i storlekarna

77×77 cm (2×2)

77×147 cm (2×4)

147×147 cm (4×4)

 

Aprilnyhet! KALLAX rymmer lika mycket som EXPEDIT, det är bara själva ytterramen som är lite tunnare – hyllorna har fortfarande innermåtten 33×33 cm.

Senaste inläggen