Julpost

Nu går det fort, bara 15 dagar kvar till julafton! Julhälsningar från nära och kära i alla former är mysigt att både ge och att få. Ett personligt utformat julkort med posten uppskattar nog de flesta lite extra mycket…

Tycker du att det hör till att skicka julkort och allra helst sådana som du har gjort själv, så är det dags att sätta igång pysselverkstaden nu! Med ett det färdiga setet FULLFÖLJA kort och kuvert som grund går pysslandet lite snabbare. (Sista datum för julpost med julfrimärke är den 16:e dec, vanligt frimärke 22:a dec).

Frida Eklund Edman, Fridasfina för Livet Hemma

ikea_livethemma_julpost_inspiration_1

Med saxen FULLFÖLJA klipper vi ut pappersdekorationer av kopieringspapper och limmar fast på FULLFÖLJA kort och kuvert. Presentetiketterna VINTER 2015 gör sig fint på julkort också! Gelbläckpennan FULLFÖLJA är skön att skriva sina hälsningar med! (Glöm inte bort att fånga julkänslan som man lätt kan jäkta bort om man har mycket omkring sig, pepparkakor och glögg kanske kan vara ett bra sällskap på pysselstunden)?

ikea_livethemma_julpost_inspiration_2

Korgen RISATORP passar bra som förvaring av pysseltillbehören. Det tvinnade snöret VINTER 2015 i rött och beige ger en klassisk julkänsla! Setet FULLFÖLJA innehåller både kort och kuvert!

ikea_livethemma_julpost_inspiration_3

Tredimensionella julkort kan se knepigt ut – men är lätt som en plätt att fixa själv! Vik ett papper tvådubbelt (så att du får ut minst dubbelt av ditt motiv). Vi har använt ett helt vanligt kopieringspapper. Klipp sen ut granar, kulor, stjärnor eller andra juliga motiv ur det vikta pappret. (Viktigt att motivet är vikt på mitten så att du kan vika ut det sen för att få en 3D-effekt). Limma sedan dina klippta motiv på ryggen/viket eller en halv sida som du sen fäster på kortet. När kortet ligger i sitt kuvert viker du bara ned ditt motiv åt varsitt håll. – Lycka till!

ikea_livethemma_julpost_inspiration_4

Vitaste vintervitt eller varmröda toner? Eller varför inte en kombination av bägge? Omslagspappret VINTER 2015 är vändbart med en röd och en naturbrun sida och passar både minimalisten och den lite mer traditionellt lagda. Kort FULLFÖLJA, snöre och etiketter ur kollektionen VINTER 2015.

Foto: Frida Eklund Edman

Senaste inläggen