Julkola extra allt!

I år gör vi glöggkola med kanderade julnötter. Innehåller allt som är gott i en härlig seg röra. Knapriga söta nötter, mörk choklad, vanilj, flingsalt och glögg! En vuxenkola som är barnsligt god. Och försvinnande god – så gör många.

Recept Glöggkola, ca 48 kolor
2 ¾ dl vispgrädde
¼ dl vinglögg
50 g smör
1 ½ dl ljus sirap
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk malen kanel
35 g mörk choklad
Flingsalt och kanderade julnötter till dekoration

Häll i grädden, glöggen, smör, sirap, socker, vaniljsocker, kanel och choklad i en stor kastrull. Rör om och låt koka upp. Koka kraftigt några minuter och sänk till medelvärme. Koka till kulprov eller tills massan är 124-125 grader. Häll upp massan i två formar cirka 14×9 cm fodrade med bakplåtspapper. Toppa med flingsalt och kanderade julnötter. Låt svalna, skär i bitar, slå in i smörpapper och förvara kallt.

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

ikea_gloggkola_inspiration

Julkola extra allt! STOCKHOLM serveringsskål valnöt, 89 kr, STOCKHOLM espressokoppar 99 kr/2 st, STOCKHOLM tallrik 139 kr/2 st, SLITBAR kockkniv mörkbrun 199 kr.

Fotograf: Roland Persson
Matstylist: Elisabeth Johansson

Senaste inläggen