En julhistoria

Följ med fotograf Idha Lindhag och stylist Camilla Krishnaswamy till Skansen. I de inspirerande och kulturhistoriska miljöerna pågår julförberedelserna för fullt!

Vår tids bild av en traditionell jul är hämtad både från det gamla bondesamhällets julfirande och den borgerliga stadsjulen vid sekelskiftet. På 1700-talet dök den första klädda julgranen upp i en herrgårdsmiljö med nära kontakter med Tyskland. I slutet av 1800-talet började granen dyka upp i var mans hem, men det var först på 1900-talet som tomten kom hem till oss med julklappar!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Så vackra paket att man nästan inte vill öppna! Slå in de finaste klapparna mjukt i SOFIA bredrandig metervara 69 kr/m, TIDNY metervara 49 kr/m, BERTA RUTA metervara 69 kr/m, AINA metervara 69 kr/m och ÅKERKULLA metervara 69 kr/m. (Interiör Skogaholms herrgård från 1700-talet)

Färggrannt på spisen med årets finaste juldekorationer. SNÖMYS hängande dekoration 49 kr/6 st, SNÖMYS hängande dekoration 59 kr/2 st, SNÖMYS randiga kulor 49 kr/5 st i blandade färger. SNÖMYS hängande mini-pompoms 39 kr/7 st i glada färger.

Interiörbilderna är tagna i Skogaholms herrgård från 1700-talet, med stort tack till Stiftelsen Skansen.

Foto: Idha Lindhag

Stylist: Camilla Krishnaswamy

Senaste inläggen