Inspirationstips från Redaktionen

Världspremiär för IKEA PS 2012

 

Igår var det världspremiär för IKEA PS 2012. De inbjudna var de allra första som fick se samtliga produkter i den nya kollektionen, som börjar säljas i varuhusen i början av maj. Flera designers var på plats för att berätta om sina produkter och svara på frågor.

Här syns Wiebke Braaschs golvlampa (till vänster) och ett satsbord i design av Nike Karlsson och Jon Karlsson (säljs i set om 3) bredvid Lisa Widéns och Anna Wallin Irinarchos lutande vitrinskåp.
 
Sortimentsstrateg Mats Nilsson presenterade IKEA PS 2012 kollektionen för dryga hundratalet journalister, bloggare och stylister. Han berättade att man i arbetet med denna kollektion bett formgivarna att söka inspiration i IKEA kataloger från mer än 60 år tillbaka. Men istället för att bara be dem se bakåt utmanade man dem att föra designen framåt – genom att uppdatera och förnya former, funktioner och material. Stort fokus har legat på hållbarhet. Att skapa produkter för nutid och framtid kräver att man anammar moderna idéer, material och tekniker för att minska påverkan på miljön. Därför innehåller IKEA PS 2012 flera hållbara och förnybara material, som träplastkomposit, linne, bambu och återvunnen PET-plast. Och alla lampor i kollektionen är gjorda med LED-teknik.

Designer Jon Karlsson samtalar med intresserad gäst. I förgrunden syns ett sidobord, design Henrik Preutz, och en fåtölj för inne- och utebruk av Wiebke Braasch. I bakgrunden skymtar de klargula dörrarna på tv-bänken i design av Lisa Widén och Anna Wallin Irinarchos (WIS Design).

Sortimentsstrateg Mats Nilsson på pressvisningen.

Journalisten Mark Isitt känner på ljusstaken i design av Ehlén Johansson. Ljusstaken kan kombineras på olika sätt, vilket gör att man själv kan bestämma om man vill ha en mer traditionell ljusstake eller en asymmetrisk kandelaber.

Wiebke Braaschs IKEA PS 2012 fåtölj är inspirerad av fåtöljen CAVALLI som här syns i IKEA katalogen från 1959. Till höger Wiebkes första modell av fåtöljen.

Johanna Jelineks smarta vägglampa är liten och smal och kan vikas in mot väggen när den inte används. Med energieffektiva LED-lampor förstås.
 
Världspressen får vänta till Milanomässan i april innan de får se och känna på de 46 produkterna IKEA PS 2012. Och från den 4 maj kan de alltså bäras hem från de svenska varuhusen!

Lisa J, Livet hemma redaktionen

Fotograf: Andreas Slättner 

 

Kommentarer

Profilbild

Wow!

Fredag 9 mar 2012, 18:16 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild

Snyggt :)

Fredag 9 mar 2012, 19:34 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild

Men Åhhh!! :) Vilka grejer, sitter redan och försöker komma på hur jag ska lura maken att vi verkligen behöver ett vitrinskåp, satsbord, lampa, ny tv bänk... Verkligen jättefin kollektion!!

Fredag 9 mar 2012, 21:07 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Sophiia

Åh nu behöver jag inte leta mer efter skåp till barnrummet! Så fint! Men jag har en liten fråga - var är den blommiga tapeten från? Så söt!

Lördag 10 mar 2012, 09:01 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Solvind

Åh det skåpet ..... måste måste måste ler bara så fint ......

Lördag 10 mar 2012, 11:19 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
linna

Jag undrar också var den blommiga tapeten kommer ifrån?

Lördag 10 mar 2012, 11:31 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
margaretha

Verkligen läckert - köpte för länge sedan små silverfärgade ljusstakar i Danmark, samma idé fastän mindre ..... favoriter! Dessa WOOOW
Den gula stolen får det också att kittla i köpnerverna.... exakt vad jag omedvetet sökt efter

Lördag 10 mar 2012, 11:30 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Anna - L

Varför kan inte Expedit fixa hyllinsatser med glasdörrar, så det kan fungera som ett vitrinskåp? :(

Lördag 10 mar 2012, 13:00 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Anna-Dagar hos mig

Wow!

Lördag 10 mar 2012, 13:15 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Cecilia B

Skulle behöva titta närmare på det där vitrinskåpet känner jag... :D

Lördag 10 mar 2012, 14:01 Markera kommentaren som olämplig 
  • Visa föregående

Kommentera

Profilbild
Alla kommentarer granskas automatiskt för att undvika spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.