Inspirationstips från Nina Nilsson

Tid för förändring

 

Hösten är snart här, och för de flesta av oss innebär det jobb- och skolstart. Batterierna är laddade och det är dags för nya friska tag. 

En ordentlig nystart får alla studenter som kommer till sina studentkorridorer och kollektivboenden runt om i landet just nu. Förväntansfulla och nyfikna på livet och framtiden, kanske är det allra första egna boendet. Som student är det extra tacksamt med plånboksvänliga tips och trix.

Med textil kan du ge gamla möbler nytt liv, skapa smarta lösningar för liten yta och göra det hemtrevligt och personligt. Det finns många kala, tråkiga platser som skulle må bra av färg och glada mönster. Ge studentrummet ett lyft, pimpa din arbetsplats, din bil eller cykel. Vad sägs om att locka fram skaparglädjen? Det är tid för förändring!

Nina, Livet Hemma-redaktionenFöre och efter. Det kala rummet får nytt liv och en personlig prägel med massor av textil.Under loftsängen står en extrasäng som även får agera soff- och myshörna. Tygtak av SOLRUN metervara och den extra madrassen som hänger på väggen och agerar ryggstöd är klädd i SOLGERD metervara. Det svart/vit-randiga tyget heter SOFIA.TURBO klädställning är snygg som den är men också tacksam att styla om, här har man lindat lite tyg runt ena benet. Klä dina tavelramar med textil, och varför inte låta en av lådorna i byrån få lite extra uppmärksamhet? Här med VÄNNERNA LURAR metervara. På golvet runda mattor: BÄLUM i blått tillsammans med IKEA PS 2012 i grönt och RINGUM i rött.Trista galgar blir roligare med lite tyg.BORRIS dörrmatta kostar 4 kr och kan bli så här fin med lite korsstygn. Slå hål med en spik först och använd en grov nål.Den gamla fåtöljen har klätts om med GULLVI metervara och fått en kudde av BERTA RUTA metervara. Till och med cykeln och cykelhjälmen har fått en liten mjukare look.

Foto: Magnus Anesund

Varje år samlas en grupp IKEA inredare från olika länder i Älmhult för att utbilda sig och dela erfarenheter. Projektet avslutas med ett examensarbete, och i år fick de i uppdrag att jobba med textil i fyra olika teman. Vi har förmånen att få presentera deras examensarbeten här på Livet Hemma. Vi har tidigare visat grupperna CELEBRATE som valde att skapa en gatufest, NATURE som byggde upp en textil oas i en skogsglänta, och ROOTS som var rebelliska i en explosion av färger och mönster. Sist ut är gruppen CHANGE som verkligen visar hur ett kalt och stelt rum blir fyllt av liv och färg.

Kommentarer

Profilbild
Ajpaj

Själv tycker jag att före-bilden är helt underbar!

Fredag 17 aug 2012, 08:43 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Federica

great job and proud to be the author's colleague :-)

Fredag 17 aug 2012, 14:24 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
gebrichi

Great idea for a student flat or a studio apartment. But a bit twee - so much going on!

Fredag 17 aug 2012, 16:35 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
daniela<3

Great job... I'm happy, tack!

Fredag 17 aug 2012, 20:03 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Milena

Lovely!!!

Fredag 17 aug 2012, 22:52 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Jen87

Funktionellt men too much med alla mönster. Och då gillar jag verkligen färg! Det saknas harmoni.

Jenny

Onsdag 22 aug 2012, 12:36 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild

Hej Nina! Det är tid för förändring…Detta är korrekt!

Hur man fäster textilen till treen?

Torsdag 23 aug 2012, 08:11 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Nolia

Jag gillade före-bilden bättre :-) Härligt krispigt vitt :-D Alldeles för mycket olika färger och mönster i efter-bilden. Tur smaken är som baken ;-)

Fredag 7 sep 2012, 14:02 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild

Jag gillar före bilden!!!!

Torsdag 20 sep 2012, 20:41 Markera kommentaren som olämplig 

Kommentera

Profilbild
Alla kommentarer granskas automatiskt för att undvika spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.