Inspirationstips från Redaktionen

Sweet Street Food

 

I Belgien säljer man våfflor överallt på gator och torg, en söt street food som är populärt bland belgare och turister. Den är tjockare och fluffigare än vår svenska variant och gräddas i ett våffeljärn som är rektangulärt. Våfflan doftar ljuvligt av vanilj och det vanligaste är att pudra lite florsocker över och servera direkt.

I New York finns en populär waffle truck i en korsning på Manhattan där man serverar Belgian waffles dit våffelälskare vallfärdar och tävlar om vem som kan beställa mest topping. Glass, grädde, lönnsirap, marshmallows, kakor, nutella, strössel och kanderade nötter är bara några av alla toppings som erbjuds och serveras i hög fart till hungriga gäster.

Passa på och njut idag och varför inte testa en ny variant av våffla. Kör New York-style för en sockerchock och gott skratt eller en belgisk enkel med pudrat florsocker. Här serverar vi våfflan med färska hallon, björnbär, röda vinbär och grädde. En supergod kombination av syrliga bär som bryter av det söta.

Hanna Meijer, redaktionen Livet Hemma

Våffeldagen hette förr Vårfrudagen efter Vår Fru för jungfru Maria. I Sverige har Vårfrudagen i folkmun sedan omformats till Våffeldagen och vi började äta våfflor. Man hör det man vill höra! 

KORKEN flaska 19 kr, KORKEN burk 15 kr och ballongvisp som ingår i IDEALISK vispset 15 kr.


Belgiska våfflor, 4 st

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 st äggulor
4.5 dl mjölk
120 g smält smör
2 st äggvitor
2 tsk vaniljsocker (alternativt en urskrapad vaniljstång)

Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker och vanilj i en bunke. Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten.


Fotograf: Roland Persson
Matstylist: Elin Åström

Kommentarer

Profilbild
Soraya Forsberg

Just ja, idag är det ju våffeldagen! Har faktiskt aldrig prövat belgiska våfflor, kanske göra det idag!?

Måndag 25 mar 2013, 09:13 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
birgitta fröström

Har gjort det här tidigare min egen modell trodde jag, men hade inte äggvitorna med. Man kanske kan ta och strö över lite kanel kanske barnen gillar det.

Måndag 25 mar 2013, 11:28 Markera kommentaren som olämplig 

Kommentera

Profilbild
Alla kommentarer granskas automatiskt för att undvika spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.