Inspirationstips från God Jul

IKEA önskar God Jul! Här bjuder vi på våra allra bästa jultips.

Julmysigt i barnens rum

 

Det är lätt att drabbas av prestationsångest när man ser Madicken och Bullerbybarnen vakna upp i sina rum på julaftonsmorgon. Men gör inte det, för det är faktiskt inte så svårt att få till lite julmys, och jag lovar tindrande barn när du är färdig!

Knepet är nog att göra lite i taget när andan faller på. En kväll klädde jag in en gammal målarduk i ett jultyg, jag bara måttade på ett ungefär så att tyget hamnade där jag ville, klippte med lite marginal och tejpade runt på baksidan. Det blev världens alla tomtar på rad! Yngsta barnet pekade genast med örnblick ut den amerikanska tomten som den riktiga, men nu börjar hon få ett gott öga till fler av tomtarna! I år har jag också satsat på en overkligt naturtrogen låtsasgran i miniformat, lagom att ställa på byrån.

Anna L-B, Livet hemma redaktionenFEJKA konstgjord julgran 149 kr, höjd 56 cm, i granen hänger YRSNÖ tomtar 19 kr /8 st och små ulliga tomar YRSNÖ 29 kr/10 st, i den röda gamla fåtöljen KLAPPAR CIRKUS apa 9 kr, på väggen YRSNÖ konstkort 25 kr för 5 motiv och YRSNÖ mönstrad ren i papp 19 kr/ 4 st .
IDGRAN TOMTE metervara 49 kr/m, KLAPPAR CIRKUS små mjukdjur 9 kr, IDGRAN kudde 99 kr, FABLER MUS mjukdjur 39 kr, AGEN barnfåtölj i rotting 179 kr, LUDDE fårskinn 229 kr, BYHOLMA korg 99 kr för set om 3. I förgrunden HEMNES byrå med tre lådor, 1295 kr.

Kommentarer

Profilbild
Emelie Dekor & Inredning

Har letat efter en liten gran att ställa i min dotters rum och det skulle inte funka med en riktig där. Nu blir det att ta en sväng till IKEA.

Webbsida: http://www.emdi.se
Torsdag 8 dec 2011, 15:48 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Helena - Hellys Jul

Ja, de där Astrid Lindgren-jularna är så himlans mysiga och något många vill återskapa. Men då barnen är så små här hemma så är det svårt att pynta, de vill liksom bara leka och kasta runt allt. Så det får bli några få och stora pynt. Utom räckhåll... ;)

Torsdag 8 dec 2011, 17:22 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Anna L-B, redaktionen

Hej Emilie och Helena,
Det som är bäst med den här granen är ju att den är tålig och inte barrar...
Och inte går den att skilja från en riktig gran med blotta ögat! Jag tror att barnen gillar att den är så liten! Vi har gjort små minipaket och lagt runt den sen jag tog bilden.

:) Anna

Torsdag 8 dec 2011, 20:02 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Anna - dagar hos mig

Tror dottern ska få en "egen" gran:)

Torsdag 8 dec 2011, 21:27 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Fiffiga Systrar

Jag håller med! Astrid lindgrens jular är verkligen en dröm... miljön och snön och allt mys och gott! Riktigt så bra kan man ju aldrig få det men man får göra det man kan och vara nöjd där!

Kram och trevlig fredag!

Fredag 9 dec 2011, 13:41 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
gebrichi

Love this vignette, especially the recycled newspaper tree wrap.

Söndag 18 dec 2011, 12:17 Markera kommentaren som olämplig 

Kommentera

Profilbild
Alla kommentarer granskas automatiskt för att undvika spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.