Inspirationstips från Redaktionen

Julegröten

 

Varje familj har sin tradition när och hur julegröten ska ätas, men de flesta tycker nog att gröten är en självskriven rätt på julbordet. Vi brukar äta vår tidigt till frukost på julafton, med riktigt mycket kanel på!

Enligt gammal folktro så skulle man ju ställa ut en tallrik gröt till sin gårdstomte dan före julafton för att hålla honom på gott humör. Även om vi inte gör det längre så är gröt poppis och mättande att bjuda småtomtar på efter jullovets åktur i pulkabacken!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen

Bjud på gröt i POKAL skål i vitt stengods 15 kr, TRIVSAM serveringsskål 79 kr, SENIOR köksredskap 45 kr /3 delar, SVIT bestick 279 kr i 24 delar, RUSTIK bestick 329 kr i 24 delar, JULFINT tablett 35 kr.

Risgrynsgröt 4 pers

1,5 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
1 msk smör
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
kanelstång/stänger

Tillagning
Koka upp ris, vatten, smör och salt i en stor kastrull. Koka på svag värme i 10 minuter.

Häll i mjölk och, om du vill, en bit kanelstång. Nu har vi mjölk i kastrullen och måste vara mer försiktiga. Rör om ofta och koka upp gröten igen, försiktigt.

Låt sedan gröten svälla under lock i en och en halv timme.

Får du gröt över så gör du lätt en Ris à la malta till efterrätt genom att tillsätta vispad grädde, vaniljsocker och apelsinbitar.

 

Matstylist: Niklas Hansen
Fotograf: Roland Persson

Kommentera

Profilbild
Alla kommentarer granskas automatiskt för att undvika spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.