Inspirationstips från Redaktionen

Hyacint fint!

 

Med en doft som kan fylla rum tävlar den lilla hyacinten med glamorösa storasystern amaryllis om förstaplatsen bland julens blommor. Det lilla formatet ger fördel hyacinten, i små vaser eller udda glas passar den överallt, och vips så är det julfint!

Jag kan inte tänka mig en jul utan hyacinter. Året runt spejar jag efter det perfekta udda glaset eller små vaser att sätta dem i! Det är fint att bara lyfta ur lökarna ur sina plastkrukor och ställa ner i glas, eller att på klassiskt vis skölja av jorden och sätta lökarna i högre glas. I år ska jag också slå till på några djupa fat med flera stycken i en grupp och lite grön eller vit mossa. Det är ett riktigt trevligt julpyssel, men tar jag in för många börjar mannen att nysa, så jag brukar smyga in dem en efter en!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionenBEDÅRANDE gråtonat glas 15 kr, är som gjort för HYACINTER 9 kr, och den lilla vasen OLIK 15 kr går ton i ton med de skimrande lökarna. Färdigt att ge bort eller pryda bord eller fönster med!VÅRLIKT skål 59 kr, i mörkt gråbrunt glas är vacker med en grupp HYACINTER 25 kr för 3 lökar.

Foto: Nina Broberg

Kommentarer

Profilbild
Helena Lyth

Älskar hyacinter. I år har jag gått loss och gjort små grupper och stilleben lite över allt i lyan: http://blogg.amelia.se/julhoshelena/2012/11/22/dags-for-hyacinter/

Måndag 26 nov 2012, 17:01 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Pella

Underbara bilder! Precis så som hyacinter är allra finast.

Tisdag 27 nov 2012, 00:10 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild

Vad är det för ett fint träd som står i bakgrunden? Var kan man få tag i ett sådant?

Tisdag 27 nov 2012, 10:37 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild

Hej SimonPersson
Det lilla miniträdet heter Sophora (uttalas sofora) och påminner om en liten rönn i miniatyr! Jag har två stycken och de verkar rätt tåliga med lite lagom vattning några gånger i veckan, mina står rätt ljust mitt i rummet.
:) Anna L-B

Torsdag 29 nov 2012, 10:45 Markera kommentaren som olämplig 

Kommentera

Profilbild
Alla kommentarer granskas automatiskt för att undvika spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.