Inspirationstips från Redaktionen

Gästbloggare: Trifles med hallonkompott

 

Vill du göra en enkel dessert och är trött på allt vad pepparkakor och lussekatter heter? Då har du kommit helt rätt. Den här triflen med hallonkompott och maränger är superenkel att göra och den är helt perfekt att servera i dina snyggaste glas.

Jag kan rekommendera att göra egna maränger eftersom konsistensen blir en helt annan än på de köpta, men vill du ändå inte göra egna maränger så går det naturligtvis bra med köpta också. Enkelt och fantastiskt gott, och antagligen så nära våren man kan komma just nu.

Linda Lomelino, Call me cupcake för Livet Hemma

Trifles med hallonkompott och maränger
4 portioner

Maränger: ca 20 st

3 stora äggvitor
2 dl strösocker

Värm ugnen till 100°C.
Vispa äggvitorna tillsammans med sockret till en hård marängsmet. Spritsa eller klicka ut små toppar på ett bakplåtspapper. Grädda i cirka 1 timme eller tills de släpper från bakplåtspappret. Låt svalna.

Hallonkompott:
200 g hallon (frysta går utmärkt)
1 dl florsocker
Skal och saft från 1/2 citron
1 tsk vaniljsocker
4 dl grädde
1 msk florsocker
Ca 10 st maränger

Lägg hallon, florsocker, citronskal, citronsaft och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt koka cirka fem minuter eller tills bären är mjuka men inte helt sönderkokta. Låt svalna helt. Vispa grädde tillsammans med 1 msk florsocker.

Varva krossade maränger, hallonkompott och grädde i portionsglasen. Ställ gärna in glasen en stund i kylen men servera helst inom ett par timmar så att marängerna behåller sin konsistens.

Trifles med hallonkompott och maräng i BRUKBAR glas 9 kr/ st och FRASERA whiskeyglas 15 kr.

Kommentarer

Profilbild
Art And Chic

yummy!

Tisdag 15 jan 2013, 13:34 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Törtchen

Jag älskar det! ♥

Tisdag 15 jan 2013, 23:47 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild

Såå gott! Sugen!

Torsdag 17 jan 2013, 16:45 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Det måste testa hemma mumsi!!!

Det måste testa hemma Mummsi!!!

Fredag 22 feb 2013, 13:09 Markera kommentaren som olämplig 

Kommentera

Profilbild
Alla kommentarer granskas automatiskt för att undvika spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.