Inspirationstips från Redaktionen

DIY - ett personligt matbord

 

Efter att ha beundrat Ernst på TV hela sommaren kändes det som en låg tröskel att faktiskt bygga en bordsskiva av plankor! Med ett par VIKA LERBERG benbockar som utgångsläge är det ganska snabbt och lätt att göra det där egna bordet som du funderat på så länge!

Så här gjorde vi:

Vi valde ut 95 mm breda enkla granplankor på brädgården och sågade dem till två meters längder. Bordet gjorde vi av tio plankor så att det blev 95 cm brett, och gott om plats att sitta mittemot varandra. De två mittersta plankorna målades i grått som en inramande bordslöpare för ljusstakar och skålar. För att bordet ska skyddas mot fläckar är det bra att lacka träytan med mattlack.

Anna L-B, Livet hemma redaktionen
VIKA LERBERG benbockar 65 kr st, BOJNE karmstol 749 kr.

NÄSVIS ljusstake 49 kr för set om 3, SKÄCK serveringsskål 59 kr, LEENDE karaff i vitt 59 kr

Foto: Nina Broberg
För att bygga en bordsskiva behöver man regla plankorna, dvs skruva ihop dem med två eller fler plankor på undersidan.

Kommentarer

Profilbild
alexandrasoderlind - Devote.se

Hejsan! mycket trevlig blogg även för oss som inte är så intreserade av inredning! Men tänkte ni har inga tips för dom som bor litet? Bor själv ganska litet och vet inte hur jag ska möblera det då jag inte har några inbyggda skåp och ganska lågt i tak så det blir många funktioner mitt rum ska ha sovrum, garderob, mat plats och vardagsrum. Såg även en väldigt fiffig lösning på ikea i kungens kurva där dom hade sängen på ett gäng köksskåp och en list tyckte det var en väldigt smart idé!

Tisdag 13 sep 2011, 18:57 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Anna L-B, redaktionen

Hej Alexandra,
Kul att du gillar bloggen! Vi försöker att visa på tips som inspirerar oavsett storlek på boende. Det kan såklart vara svårt att få med allt man vill ha på liten yta, men jag tror på lika delar funktion och fägring! Det är viktigt att ha något i rummet man verkligen blir glad av att se varje dag, om det är sängen eller en fin lampa spelar mindre roll! När det gäller förvaring så finns det många annorlunda lösningar just som köksskåpen du skrev om! Lycka till med rummet, och lägg gärna upp en bild så att vi får se sen! :) anna

Tisdag 13 sep 2011, 19:05 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Anna Axelsson

Hej,

Blev väldigt sugen på att göra ett sådant köksbord! Hur fäster ni plankorna på bockarna? behövs det något speciellt stöd i mitten? Har ej gjort så många projekt hemma än så håller på att lära mig!

Anna

Söndag 18 sep 2011, 11:29 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild

Hej Anna Axelsson

Kul att du blir sugen på att göra bordet! Det fungerar att bara lägga skivan på bockarna, men om du vill ha det lite stadigare, så sätter du två mindre reglar (plankbitar) under skivan som låser fast bocken i sidled.
Lycka till!

Anna L-B, Livet hemma redaktionen

Måndag 19 sep 2011, 10:49 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Peter B

Slår sig inte plankorna efter ett tag??

Söndag 16 okt 2011, 20:33 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Möbelkungen

Väldigt läckert!

Torsdag 17 maj 2012, 11:13 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Axel Storckenfeldt

Otroligt vackert måste jag säga! Känns lite simpelt att göra ett bord av vanliga plankor, men det kanske är det som är snyggt :)

Tisdag 24 jul 2012, 18:24 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Jeny Nilsson

Detta bord är så fint att titta på men jag vill inte gå nära det. Jag har nämligen gjort ett precis som beskrivningen och det är inte ett dugg rakt. Plankorna slår sig och hela bordet gungar. Dessutom så kan man inte gå i närheten av bordet ifall man har kläder i ett lite glansigare material på sig, det fastnar och river upp kläderna. Det är helt enkelt ett ursnyggt bord som jag aldrig tröttnar på att se (jag tröttnar annars väldigt lätt), men det är inte bekvämt att sitta vid och det är inte ett dugg funktionellt!

Lördag 2 feb 2013, 19:41 Markera kommentaren som olämplig 

Kommentera

Profilbild
Alla kommentarer granskas automatiskt för att undvika spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.