Inspirationstips från Redaktionen

DIY - Palett i pastell

 

Ett enkelt och roligt DIY som passar till den skralare januari-kassan är att måla om en pall eller två i vårens pigga färg-palett (eller varför inte i svart, det blir ju alltid bra!). Jag har olika pallar i nästan alla rum, som jag samlar ihop till ett glatt och brokigt gäng när det behövs fler sittplatser. Annars är det ju lätt att bara stapla dem, och då tar de ju ingen plats alls i väntan på fler gäster!

Gör så här
Vi utgick från två olika pallar, den runda stapelbara FROSTA i matt björkplywood och ODDVAR i massiv furu. PÅ FROSTA pallen målade vi, med matt färg, allt utom kanterna på sitsen, det är fint att låta träet anas. Tejpa runt kanterna när du målar så att det inte kommer färg på träet. Du kan också måla bara sitsen. Våra två ODDVAR målade vi helt i en matt ljusgrå, nästan vit nyans till ett stiligt par i pallar.

Anna L-B, Livet hemma redaktionen
Både FROSTA pall 69 kr, i björkplywood, och den rejäla och stadiga ODDVAR pallen 79 kr i furu är riktiga fynd tycker jag! På ODDVAR står KALASA kruka 99 kr i massiv vitlackad asp, vita SALONG vaser 99 kr och 49 kr, en POKAL mugg i rosa 15 kr och SOLSTRÅLE vas 79 kr. På väggen hänger tavlan HALLARYD 995 kr med motiv av Niro Vasali.

Foto: Nina Broberg

Kommentarer

Profilbild
Anna - dagar hos mig

Häftigt!

Lördag 7 jan 2012, 18:26 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Stefanie

Hej! Undrar vilket märke och färgnummer ni har målat ODDVAR-pallarna i? Det var riktigt fint!

Måndag 9 jan 2012, 20:02 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild

Hejsan Stefanie och alla andra pysselsugna!
Här är de färger vi använt på pallarna, det som är gemensamt för samtliga är att att basen är vattenlöslig lackfärg för snickerier i halvblankt:

ODDVAR
Ljusgrå - S 1502-Y

FROSTA
Gråbeige - S 4010-Y30R
Gråsvart - S 8500-N
Puderrosa - S 2020-Y70R
Gul - S 0580-Y

Lycka till med målandet!

Mimmi, Livet hemma-redaktionen

Tisdag 10 jan 2012, 10:29 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
Ulrik

Fantastiskt fina blev de målade FROSTA-pallarna!

Jag är helt färsk när det kommer till att måla trä. Måste man förbehandla på något sätt eller är det bara att måla "direkt ur kartongen"? Dvs, krävs det slipning eller någon typ av primer? Tänkte bara måla ovansidan så som ni gjort med den svarta pallen.

Vad ger bäst resultat, spraymåla eller måla med pensel?

Tack

Söndag 15 jan 2012, 20:30 Markera kommentaren som olämplig 
Profilbild
idapida

är det inte lämpligt att skriva att man bör förbehandla pallarna innan man börjar måla? Slipa kanske inte är nödvändigt men målartvätt och grundfärg är ju faktiskt förutsättningar för att det ska bli bra och hålla i längden...

Onsdag 18 jan 2012, 13:50 Markera kommentaren som olämplig 

Kommentera

Profilbild
Alla kommentarer granskas automatiskt för att undvika spam.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.